Afluència sense aglomeracions a les platges de Barcelona el primer dia de noves restriccions

Agents de la Guàrdia Urbana informen als usuaris de la obligatorietat de dur mascareta si no són a la sorra o a l’aigua

Imatge d'arxiu de la platja del Bogatell. ACN

Tot i les noves restriccions dictades per la Generalitat, força gent ha optat per anar a les platges de Barcelona aquest dissabte. No s’han registrat aglomeracions i segons l’Ajuntament de Barcelona l’ocupació és entre “normal” i “baixa”, per sota de la previsible en un mes de juliol. Amb tot, no se sap si és directament per les noves mesures o per la falta de turistes.

Els accessos a les platges s’han limitat amb diverses tanques i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana han controlat durant el dia que no es formessin aglomeracions i han informat als usuaris de l’obligatorietat de dur mascareta si no són a la sorra o a l’aigua però no han multat als infractors. La majoria de banyistes ha respectat les distàncies de seguretat.

Els banyistes que tot i les recomanacions han optat per anar a la platja creuen que no corren cap risc. Tots ells asseguren que porten mascareta quan surten a carrer i que mantenen les mesures de seguretat.

Lidia Uron ha aprofitat el bon temps per anar a la platja amb les seves dues filles. Creu que la majoria de banyistes han respectat les distàncies però denuncia que hi ha un cert relaxament entre el jovent. Amb tot, s’ho han “passat molt bé” perquè “l’aigua estava molt neta i transparent”.

Per la seva banda, Esteve Pla, un jove que ha aprofitat el dissabte per anar a la platja amb els seus amics, creu que aquest dissabte hi ha “menys gent” i que potser és per “tot el tema del confinament”. A més, destaca que “tothom està respectant els dos metres de seguretat i que la majoria porta mascareta”. No ho veu igual Yabsera Segura que creu que la platja és “bastant plena”. Considera que la sorra “no es respecten gaire les distàncies” però que a l’aigua sí que es compleix la normativa de seguretat.

Charity Arcniegas és conscient de les recomanacions de la Generalitat de no sortir de casa però ha optat per fer paddle surf “amb un company” i “prendre el sol una estona”. “De moment les mesures restrictives no s’estan complint”, reconeix tot afegint que “no es veu gaire distanciament” entre els banyistes.

Mentrestant al passeig de la platja de la Nova Icària diverses patrulles de la Guàrdia Urbana aturen aquells que no porten mascareta. Els agents expliquen que només els adverteixen de la infracció i que no han posat cap multa. Davant la baixa afluència que veuen a les platges aquest dissabte, no creuen que sigui necessari tancar o restringir l’accés a la sorra.