3.162 veïns del 22@ de Barcelona voten en contra del pla urbanístic

El 97% dels participants al referèndum organitzat pel Sindicat de Barri del Poblenou rebutja l'actual plantejament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El Sindicat de Barri del Poblenou anuncia el referèndum veïnal sobre el futur del 22@. CEDIDA

Un total de 3.162 veïns del Poblenou de Barcelona han votat en contra del pla urbanístic del 22@ al referèndum que s’hi ha organitzat aquest cap de setmana. Es tracta del 97,1% dels participants a la consulta organitzada pel Nus, el Sindicat de Barri del Poblenou, segons dades que han facilitat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Des del nus han fet una valoració “enormement positiva” de la consulta perquè ha superar les expectatives de participació que tenien i, fins i tot, la xifra de veïns que van participar a l’enquesta sobre el pla urbanístic del 22@ que s’havia obert a la ciutadania per part de l’Ajuntament de Barcelona. Hi han votat 3.255 persones.

Des del Nus confien que el consistori hagi quedat “assabentat” del resultat del referèndum, que s’ha organitzat gràcies a un centenar de persones que han muntat i controlat els nou punts de votació. Tot i tractar-se d’una consulta autoorganitzada, des del Nus han assegurat que s’han intentat garantir els mínims estàndards de rigor, com evitar que hi hagués persones que votessin més d’una vegada. Amb els resultats a la mà, hi haurà una assemblea el proper dia 30 de juny per decidir com donar resposta a la voluntat dels veïns.

Critiquen que s’està transformant un barri ric en patrimoni industrial sense tenir en compte les reivindicacions del veïnat i el procés participatiu que el mateix Ajuntament va organitzar. Els promotors de la votació se senten menystinguts pel consistori mentre se segueixen planificant hotels i oficines en una zona de Barcelona per a la qual reclamen equipaments i habitatge assequible.