24 hores de vaga de busos el 22 de setembre a Barcelona

Just abans de l'inici de les festes de La Mercè, per denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu es troben estancades

Imatge d'un autobús de l'ATM de Barcelona. ACN.

El comitè d’empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han convocat una vaga de 24 hores per al pròxim 22 de setembre, just abans de l’inici de les festes de La Mercè, per denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu es troben estancades. A més, els treballadors també han establert una aturada de dues hores per torn entre el dia 23 i el 30 del mateix mes.

En un comunicat, els representants sindicals han explicat que van registrar la convocatòria al Departament de Treball el 3 d’agost per donar temps a la direcció de TMB per a una “verdadera negociació” però ha denunciat que la trobada no s’ha produït per les vacances.

Els treballadors han lamentat aquesta “actitud” de la direcció de la companyia i han afegit que és “una falta de respecte absolut, no només a la plantilla d’autobusos si no també a tota la ciutadania de Barcelona que pot patir les conseqüències d’una vaga simplement perquè la Direcció de TMB està de vacances”.

Fonts de TMB han eludit de moment oferir el seu posicionament sobre la convocatòria de vaga.