12 detinguts, una trentena de ferits i 2 establiments saquejats en els aldarulls a Barcelona

Els Mossos atribueixen la violència a grups d'extrema dreta que desvinculen dels convocants de la manifestació

Nois gravant com un contenidor crema a la Via Laietana i un altre amb la mascareta d'Anonymous s'hi apropa, en els aldarulls després d'una concentració contra les restriccions per la segona onada de la covid-19. ACN

12 detinguts, una trentena de persones ferides, entre elles 20 agents de policia, cap d’ells greu, i almenys 2 establiments saquejats és el balanç que fa els Mossos dels aldarulls que hi ha hagut aquest divendres a la nit al centre de Barcelona després d’una concentració contra les restriccions per la covid-19. Segons informa el cos policial, dos dels detinguts són menors d’edat. Una de les botigues afectades pertany a la multinacional francesa Decathlon.

Els Mossos també detallen 2 furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo) inutilitzades i altres amb múltiples danys i 5 vehicles policials danyats (3 dels Mossos i 2 de la Guàrdia Urbana, comptant-hi una moto). El director del cos policial, Pere Ferrer, ha atribuït a grups d’extrema dreta la “violència” amb què alguns dels manifestants s’han enfrontat als Mossos.