1 de cada 5 catalans té anticossos

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha precisat que un de cada cinc catalans té alguna mena d’anticòs contra el SARS-CoV-2 entre els que han generat immunitat per infecció i els que s’han vacunat.

“Amb les noves variants hem d’estar molt atents”, ha aclarit el secretari aquest dijous en una roda de premsa al costat dels consellers en funcions Alba Vergés i Miquel Sàmper amb relació a la immunitat dels catalans.

Sobre la situació epidemiològica a Catalunya, Argimon ha dit que els indicadors fa dos mesos que baixen i la pressió assistencial també va a la baixa, i la previsió d’aquests dies és que continuï disminuint de manera “lenta”.

Pel que fa al pla de vacunació, el secretari ha apuntat que les pròximes vuit setmanes seran “clau” i ha destacat que les notícies que tenen al departament és que disposaran de dosis per continuar immunitzant la població.

Respecte a la petició reiterada d’ampliar la franja d’edat del vaccí d’AstraZeneca fins als 65 anys, Argimon ha dit que valoren “molt positivament” que s’avaluï en la ponència de vacunes i en la Comissió de Salut Pública.

DINAMARCA
Després que Dinamarca hagi suspès la vacunació amb AstraZeneca per possibles trombes entre els pacients, el secretari ha apostat per “investigar” si hi ha una relació de causa efecte entre AstraZeneca i la patologia.

Ha detallat que l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris no veu indicis que hi pugui haver “una relació causal entre la vacuna i aquest fet” i ha afegit que l’agència ha recomanat que no es retiri el lot.

VERGÉS
De la seva banda, Vergés ha censurat que Espanya és l'”únic” país europeu que no ha canviat el criteri per inocular AstraZeneca i ha demanat agilitat al Ministeri de Sanitat perquè, textualment, ells no són els que administren les vacunes.

Ha insistit que suposaria un canvi en l’estratègia d’immunització perquè així no haurien de deixar col·lectius a mig fer”, atès que no han administrat dosis a la franja d’edat d’entre 56 i 65 anys, que és la que té més probabilitats de quadre greu per covid-19, segons la consellera.