1 de cada 2 ofertes de treball a Espanya ja són ocupacions digitals

La digitalització de les empreses en tots els seus nivells ja és una realitat. Sense anar més lluny, segons dades de la Unió Europea, per a l’any que ve el 45% de les ofertes de treball que es registrin a Espanya tindran relació amb l’entorn digital, una tendència que corroboren fonts acadèmiques de Deusto Formació. Segons l’estudi, aquesta tendència suposa la creació de 200.000 llocs de treball al nostre país relacionats amb la digitalització, i 900.000 en tota la Unió Europea.

El mercat de la digitalització empresarial té diversos llits: des de l’anàlisi de dades, el màrqueting digital, fins al tractament de la comptabilitat mitjançant eines digitals i bancs en línia, que al seu torn també necessitaran de més personal per a poder continuar amb la seva expansió.

Poques competències digitals dels candidats
Malgrat aquesta oportunitat del mercat laboral, i segons dades de la Fundació Telefònica, només el 31% dels espanyols té les capacitats necessàries per a poder treballar en un entorn digitalitzat: “Actualment tant les empreses 100% digitals com les que estan en procés de digitalització tindran dificultats per a poder trobar experts que cobreixin totes les àrees demandades”, afirmen fonts de Deusto Formació, centre de formació contínua en línia especialitzat en programes formatius d’empresarials i noves tecnologies.

A més, aquesta problemàtica és encara més evident en els joves, ja que, segons un estudi de l’empresa d’analítica Qlik, només 3 de cada 10 joves espanyols d’entre 16 i 24 anys són capaços d’entendre, compartir i analitzar dades.

Fort demanda de cursos de formació digitals
Davant aquest panorama, no és estrany el fort augment que s’ha produït aquest 2020 en els cursos de formació a distància relacionats amb les competències digitals. Segons dades de Deusto Formació, s’ha produït un 40% d’increment d’alumnes, especialment en els cursos de l’àmbit més tecnològic.