Salut, a un pas de desprogramar cirurgies a Lleida

De moment, s’ha hagut d'obrir la tercera planta de l'Hospital Arnau de Vilanova i preveuen obrir l’hotel Nastasi la setmana que ve.

La gerent de les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny ha afirmat aquest dimecres que a causa de l’augment dels casos de Covid-19 “penja d’un fil” poder mantenir la programació quirúrgica que hi hauria d’haver en aquestes dates.

Farreny ha afirmat que “ens preocupa molt” ja que, una possible desprogramació d’intervencions obligaria a desprogramar cirurgies amb ingrés, que necessiten llits de crítics, tret de les urgents, mentre que es mantindrien les que no requereixen ingrés hospitalari.

Segons ha explicat, en la primera setmana de desembre hi havia 378 casos entre les dos regions sanitàries i aquesta setmana n’hi ha 719, per la qual cosa si la tendència dels primers dies es consolida finalitzarà amb al voltant de 1.000. “Això suposa que a nivell de pressió assistencial tindrem unes necessitats que compliquen l’atenció de totes les persones amb garanties”, ha recalcat la gerent.

De moment, s’ha hagut d’obrir la tercera planta de l’Hospital Arnau de Vilanova i preveuen obrir l’hotel Nastasi la setmana que ve. Respecte al pavelló 11 de Setembre, està previst que l’obrin per fer els cribratges escolars i per a la vacunació de la població general. No descarten tampoc instal·lar mòduls en centres d’atenció primària per atendre casos covid.