La participació catalana presentarà un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacar l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà de la ciutat suposen per a la societat. Així, l’Ajuntament donarà a conèixer les polítiques que s’estan duent a terme a la capital catalana en aquest àmbit, tant des de la vessant de la preservació i el coneixement com des de la intervenció i les noves actuacions.
Durant els seus 30 anys d’història, han passat pel seu programa de conferències els més destacats arquitectes dels cinc continents, com per exemple Gae Aulenti, Bruno Zevi, Pierre Vago i també varis guanyadors del prestigiós premi Pritzker: Álvaro Siza, Richard Rogers, Norman Foster, Zaha Hadid, Toyo Hito, i Richard Meyer, entre d’altres.
El consistori i l’Institut Ramon Llull seran els organitzadors de la presència de Barcelona com a ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires. L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona