Barcelona serà la convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires 2017

  Es tracta de la primera vegada que el certamen, que se celebrarà del 7 al 22 d’octubre, invita una ciutat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Barcelona serà la primera ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra cada dos anys des de 1985 i s’ha consolidat com l’esdeveniment de debat i difusió de l’arquitectura més important de l’Amèrica Llatina. L’edició d’aquest any tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre a l’emblemàtica Usina del Arte, ubicada al Districte de les Arts del barri de la Boca. La Biennal organitza una exposició i un programa d’activitats acadèmiques i conferències que es desenvoluparan paral·lelament del 9 al 13 d’octubre. ‘Barcelona Arquitectura, Ciutat Patrimoni’ és el projecte de ciutat que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona per posar en valor l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat, i serà el fil conductor de l’exposició i les conferències que Barcelona exposarà a Buenos Aires, així com el programa acadèmic que acompanyarà aquestes accions.
  Barcelona, com a ciutat convidada a la Biennal, prendrà un important protagonisme en el programa d’activitats. Aquesta és una magnífica oportunitat d’establir complicitats en el camp de l’arquitectura entre ambdues ciutats i de posicionar els arquitectes de Barcelona a l’Amèrica Llatina.

  La participació catalana presentarà un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacar l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà de la ciutat suposen per a la societat. Així, l’Ajuntament donarà a conèixer les polítiques que s’estan duent a terme a la capital catalana en aquest àmbit, tant des de la vessant de la preservació i el coneixement com des de la intervenció i les noves actuacions.

  Durant els seus 30 anys d’història, han passat pel seu programa de conferències els més destacats arquitectes dels cinc continents, com per exemple Gae Aulenti, Bruno Zevi, Pierre Vago i també varis guanyadors del prestigiós premi Pritzker: Álvaro Siza, Richard Rogers, Norman Foster, Zaha Hadid, Toyo Hito, i Richard Meyer, entre d’altres.

  El consistori i l’Institut Ramon Llull seran els organitzadors de la presència de Barcelona com a ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires. L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona