Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Barcelona lliura les claus de 85 nous habitatges per a gent gran

Avatar photo
Són pisos d’un dormitori amb banys adaptats, endolls situats a altures més còmodes i servei de teleassistència

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat les claus de 85 nous habitatges públics amb serveis per a gent gran a la Trinitat Vella. Aquests immobles formen part de la promoció Porta Trinitat, que ha impulsat l‘Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona. Es tracta de la 26a iniciativa pública per a majors de 65 anys a la capital catalana. Els pisos disposen de línies telefòniques amb servei de teleassistència, banys equipats per facilitar l’accés i evitar caigudes, endolls situats a una alçada còmoda i sales polivalents per a activitats comunitàries. A més, incorporen consergeria, professionals de geriatria i neteja i un sistema d’alarmes internes. Barcelona ja disposa dun total de 1.566 pisos per a majors de 65 anys.

El model d’habitatges amb serveis per a gent gran consisteix en pisos de lloguer protegit totalment adaptats i accessibles, dirigits i gestionats per professionals de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). Les persones que hi resideixen disposen de serveis que les ajuden a mantenir la seva autonomia personal, millorar les condicions de vida i endarrerir al màxim un hipotètic i eventual ingrés residencial.

A banda de poder gaudir d’immobles totalment adaptats, els inquilins d’aquestes promocions també poden beneficiar-se d’activitats de dinamització comunitària destinades a fomentar les relacions d’amistat, d’ajuda mútua i prevenir la soledat no volguda.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presidit l’acte d’entrega de les claus. Durant la seva intervenció, ha posat en valor aquest model d’habitatge “que posa en el centre les necessitats de la gent gran”. En aquest sentit, ha dit que l’objectiu és que aquestes persones estiguin acompanyades i que visquin amb les màximes garanties. Collboni ha recordat que aquests tipus d’habitatges fa 20 anys que estan presents a la capital catalana i que el compromís del govern és continuar generant immobles assequibles pels majors de 65 anys i pels joves de la ciutat.

26 promocions i més de 1.500 habitatges

La de Porta Trinitat és la 26a promoció d’immobles amb serveis per a gent gran que l’Ajuntament ha impulsat en els darrers 20 anys, el que suma un total de 1.566 habitatges d’aquestes característiques. A aquests, cal afegir-hi quatre promocions i 342 pisos més que s’estan construint actualment a la ciutat. En total, el parc públic de pisos amb serveis per a gent gran arribarà a prop de 2.000 unitats.

A banda dels habitatges per a gent gran, aquesta promoció inclou 54 pisos de lloguer social que es lliuraran pròximament, i ha suposat una inversió de 17.952.246 euros.

La promoció s’estructura en tres alçades diferents, amb 4 i 5 plantes d’una banda, i d’11 plantes de l’altra, a l’àmbit delimitat per la Ronda de Dalt i l’avinguda Meridiana. El volum d’11 plantes és el que es troba més allunyat de la Ronda i és on se situen els 85 habitatges per a gent gran. Tots 85 pisos són d’un dormitori i estan pensats perquè hi visquin una o dues persones. Els espais comuns i les sales polivalents per a activitats de dinamització es troben a la cinquena planta, en contacte directe amb la zona enjardinada de la coberta d’ús comunitari. A la coberta superior s’hi situa la zona de bugaderia comunitària i horts urbans, i les màquines de producció centralitzada d’aerotèrmia i plaques fotovoltaiques.

Impuls a l’ampliació del parc públic

Aquesta promoció forma part del paquet de 750 nous habitatges que l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) haurà acabat i enllestit entre el final del 2023 i els primers mesos d’aquest 2024. Comptant els immobles que s’acaben ara, en obres i en fases prèvies, l’Ajuntament té prop de 5.000 pisos en alguna fase d’execució. Concretament en obres l’IMHAB té 19 promocions, tant d’obra nova com grans rehabilitacions, que fan un total de 1.333 habitatges que s’aniran acabant i adjudicant a partir de l’any que ve i durant tot el mandat, amb una inversió prevista de 228,6 milions d’euros.

En paral·lel, a partir d’aquest 2024 començaran les primeres obres de tota la promoció delegada a tercers d’habitatge protegit municipal. Es tracta, d’una banda, dels previstos al conveni que té l’Ajuntament amb entitats sense ànim de lucre, que signifiquen 600 immobles de lloguer assequible i cooperatius; i de l’altra, la primera fase d’execució de l’operador metropolità públic-privat Habitatge Metròpolis Barcelona, amb quatre promocions de 341 pisos. A l’activitat promotora municipal s’hi sumarà, a partir d’ara, la de la Generalitat, que gràcies a l’acord amb l’Ajuntament, podrà iniciar els pròxims anys les obres de 637 pisos de lloguer protegit més en 11 sòls de titularitat municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Onze ferits per intoxicació de monòxid en un edifici

Notícia següent

Mor en Sito, membre del Drac de la Geltrú

Notícies relacionades