Barcelona inicia la reurbanització de l’avinguda Meridiana

Les nits del 30 de novembre i de l'1 de desembre s'eliminarà un carril per costat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
25/11/2022 Recreaciones virtuales del espacio central de la plaza de Ferran Reyes y los Jardines de Maria Soteras tras la reurbanización de la avenida Meridiana de Barcelona. POLITICA CATALUÑA ESPAÑA EUROPA ESPAÑA EUROPA EUROPA BARCELONA CATALUÑA ESPAÑA SOCIEDAD AJUNTAMENT DE BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana la reurbanització de l’avinguda Meridiana entre la meitat de l’àmbit de Navas de Tolosa-Josep Estivill i el carrer Felip II, en unes obres amb un pressupost de 7,83 milions d’euros i que es preveuen acabar l’estiu del 2023.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha detallat en unes declaracions als periodistes que el gener del 2023 aprovaran el projecte executiu per reurbanitzar fins a Fabra i Puig, i estan fent els estudis previs en les actuacions fins al pont de Sarajevo.

A més, Sanz ha explicat que han demanat a la Generalitat que treballi perquè “això no s’aturi més enllà del pont de Sarajevo” i ha defensat que la Meridiana té 17.000 cotxes menys circulant i l’objectiu que cada vegada sigui més amable, amb bicicletes i més espai verd.

L’eliminació de la mitjana i de les “illetes” centrals, i la supressió d’un carril per costat es farà la setmana vinent: la nit del 30 de novembre a l’1 de desembre s’eliminarà en el sentit sortida de la ciutat, i la nit de l’1 al 2 de desembre, en el sentit d’entrada.

El nou tram d’obres configurarà dos carrils per al trànsit general i un per a busos a part, les bicicletes circularan pel centre de la via en un carril bici segregat, i tindrà “voreres més amples i més arbrat i parterres”.

Espai per a vianants

El consistori ha destacat que a la plaça de Ferran Reyes i els Jardins de Maria Soteras l’espai s’eixamplarà i es destinarà “íntegrament als vianants per millorar el passeig, la transversalitat i la connectivitat entre costat i costat de l’avinguda” al seu pas pel barri de Navas.

En aquest punt, el carril bici es dividirà i serà unidireccional a costat i costat de l’espai central, mentre que els avantprojectes per reurbanitzar i millorar tant la plaça com els jardins s’estan redactant.

L’Ajuntament ha equiparat aquest nou espai per a vianants a Navas, un dels eixos de transversalitat identificats a la Meridiana, a l’encreuament dels carrers Aragó, Rogent i Sèquia Comtal que uneix els barris del Clot i el Camp de l’Arpa del Clot.