Barcelona inaugura el carrer Juan Miguel Gervilla, guàrdia urbà assassinat per ETA

El nom del carrer Juan Miguel Gervilla substitueix el de l'Institut Frenopàtic, i està situat al districte de les Corts.

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest diumenge el carrer Juan Miguel Gervilla, en honor a l’agent de la Guàrdia Urbana a qui va assassinar ETA el 20 de desembre de l’any 2000, ha informat el consistori en un comunicat.

 

L’acte ha començat a les 12 hores i ha comptat amb la presència de familiars de Gervilla; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els tinents d’alcalde Jaume Collboni i Albert Batlle; el regidor de les Corts Joan Ramon Riera; i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez; entre d’altres.

 

El nom del carrer Juan Miguel Gervilla substitueix el de l’Institut Frenopàtic, i està situat al districte de les Corts.

ADA COLAU

Colau ha criticat els qui fan política mitjançant el terrorisme: “No podem permetre que es jugui amb el sacrifici i el dolor de tantes persones al nostre país”.

“20 anys després no oblidem el company Gervilla, i també podem dir amb orgull que es va derrotar ETA, que la violència no va guanyar, que l’únic camí és la pau i la convivència”, ha afirmat.

ALBERT BATLLE

Batlle ha indicat que “el mapa dels carrers de Barcelona està ple del tràgic record de sang i de dolor que va deixar durant la seva molt llarga història” la banda terrorista ETA.

També ha destacat que aquest homenatge “ha sorgit de l’impuls i de la iniciativa dels seus companys, que durant tots aquests anys han mantingut viva la seva memòria”.