Barcelona elimina el plus d’antiguitat als funcionaris, bombers i policies

Avatar photo

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat suspendre el plus d’antiguitat que perceben els funcionaris, Bombers de la ciutat i agents de la Guàrdia Urbana. La mesura s’ha acordat en un ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dilluns. El PSC, BComú, ERC i Vox hi han votat a favor i TriasxBarcelona i el PP s’han abstingut.

La decisió arriba després que el passat mes de juliol la Sindicatura de Compres fes un informe que considerava que aquests incentius eren “retribucions ordinàries no subjectes a la norma”. La sessió també ha servit per donar llum verda a una modificació del pagament dels triennis en funció de la categoria. Aquest punt afecta sobretot els alts càrrecs de la casa i ha tirat endavant amb el suport de tots els grups.

Aquest ple extraordinari arriba després de la sessió ordinària del passat mes de setembre en què l’oposició va tombar aquesta suspensió i va acusar l’executiu local de no haver-la negociat amb els treballadors. De fet, mentre se celebrava el ple, els treballadors del consistori van fer una protesta a la plaça de Sant Jaume. El plus d’antiguitat que s’ha acordat suspendre es paga als funcionaris, agents de la Guàrdia Urbana i membres dels Bombers de Barcelona a partir dels 25 anys de servei.

La proposta que s’ha elevat al ple d’aquest dilluns contempla la negociació i inclou un calendari. Segons ha explicat el tinent de l’alcaldia de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, l’objectiu de l’executiu local és “donar solució” a les condicions específiques del personal funcionari, més enllà de les recollides en el conveni vigent. “Són dos acords que evitaran un greu perjudici en la plantilla municipal i que la negociació amb la representació sindical permetrà minvar”, ha apuntat.

El regidor Jordi Martí (BComú) ha recordat que el seu partit sempre ha dit que calia complir amb l’informe de la Sindicatura de Comptes. Ha remarcat que tot i que aquest document va arribar inicialment el mes de maig passat, “s’havia d’esperar al definitiu que no va arribar fins al juliol”. Ha admès que aquest era un requeriment important que canviava el sistema de retribucions, premis i triennis i ha afegit que el llavors govern municipal (Comuns i PSC) va decidir suspendre tot i modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM).

“Per iniciar aquest procés calien dues condicions que són que les que BComú ha presentat ara en forma d’esmena”, ha comentat Martí. Una era la necessitat d’obrir la renegociació del conveni col·lectiu, ja que la suspensió d’aquest plus va en contra de l’acord amb la plantilla al qual es va arribar en el mandat passat i l’anterior. La segona mesura imprescindible, segons Martí, era fixar un reglament directiu que regulés el sistema retributiu d’aquest col·lectiu. “Aquesta proposta estava en un calaix des de fa temps, esperem que es pugui recuperar”, ha dit.

Des d’ERC, Jordi Corones, ha explicat que en el ple del passat mes de setembre van rebutjar el plantejament del govern local perquè implicava una modificació de les condicions del conveni col·lectiu sense tenir en compte els treballadors afectats. Ha assenyalat que la nova proposta “rectifica” aquella situació i “emplaça la negociació per buscar una solució a un problema que els treballadors i treballadores no han creat”.

Paral·lelament, Oro Pulido (Vox) ha recordat que l’obligació dels polítics és “resoldre els problemes” i ha admès que aquest era un de “greu”. Així, ha celebrat en canvi de posicionament d’alguns grups.

 

Abstenció del PP i TriasxBarcelona

Per la seva banda, el regidor de TriasxBarcelona Jordi Rius, ha retret al PSC i els comuns que no emprenguessin mesures ni informessin sobre aquesta problemàtica el passat mes de maig, quan van rebre l’informe. Així, ha considerat que va ocultar-se “per motius electorals”.

Ha defensat la seva abstenció perquè des del seu punt de vista la suspensió del plus no s’ha negociat prou amb els sindicats i el Comitè d’Empresa. Per això, ha exigit més “diàleg”. Amb tot, ha dit que el seu grup sí que donarà al govern un “vot de confiança” pel que fa a la modificació del ROM que afecta el sistema retributiu dels directius.

Àngels Esteller (PP) també ha criticat la forma en què el punt va portar-se al ple de setembre i ha apuntat que pretenia canviar drets socials i econòmics sense el suport de la plantilla. Tot i això, ha aplaudit que el nou acord contempli un calendari de negociació. Ha indicat que confia que es compleixi i ha anunciat l’abstenció dels populars. Per contra, sí que s’ha mostrat a favor de la modificació dels triennis: “És necessària”, ha sentenciat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut per quatre atracaments violents en establiments de Granollers

Notícia següent

Detingut per punxar les rodes de més de 40 vehicles a la Ràpita

Notícies relacionades