Barcelona destina 450.000 euros a projectes contra la precarietat i la pobresa de les dones

La convocatòria es va obrir al setembre i gairebé la meitat dels projectes seleccionats actuen en l'àmbit de l'ocupació i inserció laboral, i una tercera part en l'apoderament i participació de les dones.

Barcelona vista des del Paral·lel amb diversos terrats i la Sagrada Família de fons. ACN.

L’Ajuntament de Barcelona ha destinat 450.000 euros en subvencions a 46 projectes que treballen contra la precarietat que afecta a les dones, que pretenen prevenir “la feminització de la pobresa”.

L’objectiu és crear un teixit comunitari amb les entitats de dones del territori, així com col·laborar amb els serveis públics i equipaments de proximitat, ha informat aquest diumenge l’Ajuntament en un comunicat.

La tinent d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha argumentat que “la pobresa i precarietat tenen rostre de dona”.

També ha assegurat que això ha quedat demostrat amb la crisi del coronavirus: set de cada deu persones que demanen ajuda d’emergència a Serveis Socials són dones, ha destacat.

La convocatòria es va obrir al setembre i gairebé la meitat dels projectes seleccionats actuen en l’àmbit de l’ocupació i inserció laboral, i una tercera part en l’apoderament i participació de les dones.

Es dirigeixen majoritàriament a dones que es troben en situació de precarietat, sense llar i amb diversitat funcional o problemes de salut, així com dones migrades, gitanes, víctimes de la violència i treballadores de casa i de cures.