Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Barcelona destina 2 milions d’euros a la instal·lació de portes automatitzades

Avatar photo

Barcelona serà la primera gran ciutat de l’Estat a fer un acompanyament i suport econòmic als canvis que hauran de fer els establiments

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 2 milions d’euros per ajudar les activitats econòmiques situades a peu de carrer amb les actuacions per l’estalvi i la millora energètica dels establiments exigides pel Reial Decret Llei 14/2022, d’1 d’agost, d’estalvi energètic impulsat pel Govern de l’Estat. Amb aquesta mesura, Barcelona serà la primera gran ciutat de l’Estat a fer un acompanyament i suport econòmic als canvis que hauran de fer els establiments en planta baixa que es veuen afectats pel pla de xoc d’estalvi energètic.

En concret aquesta primera convocatòria d’ajuts va destinada a l’execució d’actuacions vinculades a la millora de l’eficiència energètica i especialment per a l’adequació i automatització de les portes d’entrada als establiments per tal de mantenir la temperatura recollida a la normativa a l’interior i evitar el malbaratament d’energia. El nou decret inclou aquesta obligació per a tots els edificis i locals amb accés des del carrer. Els comerços han d’adaptar-se abans del 30 de setembre de 2022.

En resposta i suport a les mesures impulsades pel Govern de l’Estat, l’Ajuntament ha engegat la tramitació d’aquesta primera línia de suport econòmic específic adreçat a les activitats econòmiques en planta baixa com ara establiments comercials, de restauració, d’oci nocturn i hoteler.

La previsió és que la nova línia de subvencions es pugui posar en marxa a finals de setembre i es destinarà a finançar el 50% del cost de les actuacions vinculades a la millora de l’eficiència  energètica i a la instal·lació o adequació de les portes o sistemes d’obertura automatitzats fins a un topall màxim de 2.000 euros per establiment, tal i com ha anunciat el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, a representants, gremis i associacions empresarials de diferents sectors en una reunió que ha tingut lloc aquest matí.

Els objectius d’aquesta iniciativa són contribuir a l’adaptació dels establiments al pla de xoc d’estalvi i gestió energètica en climatització que preveu el Reial Decret estatal; ajudar a la despesa i inversió necessària per millorar l’eficiència energètica dels establiments i empreses; i millorar els elements associats a la sostenibilitat dels locals i negocis, a mig i llarg termini, contribuint alhora a la competitivitat dels negocis.

Les actuacions s’haurien d’executar entre els anys 2022 i 2023 i, a més, les persones sol·licitants també poden comptar amb assessorament complementari a través de l’Oficina de Transició Energètica de Pimec, impulsada amb l’Ajuntament de Barcelona. Així, s’oferirà assessorament tècnic, administratiu i financer i també l’acompanyament i seguiment en el projecte.

Aquesta primera convocatòria d’ajuts per acompanyar el Reial Decret ve a donar continuïtat a les actuacions del programa reAactivem Barcelona, el fons extraordinari de 13 milions d’euros emmarcat en el fons CECORE que l’Ajuntament de Barcelona ha destinat a donar suport a les mateixes activitats econòmiques que ara es podran beneficiar de la nova línia de subvencions i que es van veure més perjudicades per la pandèmia de la COVID 19.

Entre d’altres, reActivem Barcelona ha fomentat les actuacions en l’àmbit de la sostenibilitat i equitat econòmica tot donant suport a les inversions que hagin suposat un avenç cap a una economia baixa en carboni, una millora de l’eficiència energètica, la recollida, separació i gestió de residus o la incorporació de sistemes de packaging ecològic.

D’aquesta manera, han pogut optar a aquestes ajudes els comerços i els locals de restauració, d’oci nocturn i allotjaments turístics que van fer intervencions de millora en els seus establiments entre la declaració de l’estat d’alarma i el 31 de desembre de 2021. D’aquests 13 milions d’euros se’n van poder beneficiar 217 projectes, un 42% d’aquests eren del sector de la restauració, el 24% del comerç, i els serveis un 18%.

En total, aquest 2022 l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 17 milions d’euros a les diferents convocatòries de subvencions per la reactivació econòmica de la ciutat, com ara els ajuts a autònoms, canvi de persianes, foment de la contractació, digitalització del comerç o l’impuls de l’economia social i solidària, entre d’altres. Entre el 2020 i el 2021 els fons CECORE van dedicar 89 milions d’euros en paquets d’ajuts a la reactivació econòmica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VÍDEO: Dos trens plens de passatgers, a punt de xocar a Manresa

Notícia següent

Es reforcen les accions contra els comportaments sexistes durant la Festa Major de Castellbisbal

Notícies relacionades