Barcelona dona ajuts a les botigues per instal·lar persianes que deixin veure l’interior

El consistori subvencionarà els establiments que vulguin canviar les persianes exteriors cegues per persianes de reixeta que permetin veure l'interior dels locals

L’Ajuntament de Barcelona destinarà un milió d’euros a subvencionar els establiments que vulguin canviar les persianes exteriors cegues per persianes de reixeta que permetin veure l’interior dels locals.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa amb la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, que la mesura vol “donar suport al petit comerç de proximitat” perquè molts comerciants no en poden assumir el cost.

La línia d’ajuts té per nom ‘Aparadors vius’ i vol evitar els grafitis a les persianes i donar més sensació de seguretat als carrers gràcies a la llum que emeten els aparadors, a més d’ajudar a distingir els locals buits dels que tenen activitat econòmica.

El consistori subvencionarà el canvi de cada persiana amb un màxim de 2.000 euros, i cada sol·licitant podrà optar a un ajut màxim de 6.000 euros.

Els ajuts es gestionaran des de Barcelona Activa, s’atorgaran per ordre d’arribada fins a exhaurir el pressupost previst, i el consistori preveu poder subvencionar uns 500 locals.

El termini per presentar les sol·licituds començarà aquest mateix dimarts i finalitzarà el pròxim 30 de setembre, i una altra de les condicions és que les actuacions s’han d’haver fet durant el 2022.

DIGITALITZACIÓ

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona també ha obert una línia de subvencions per a la digitalització del comerç i la restauració amb un pressupost de 750.000 euros.

Les subvencions també es concediran per ordre d’arribada i està previst que cobreixin el 50% del projecte, amb un màxim de 3.500 euros.

El termini de presentació de sol·licituds està en marxa i finalitzarà el pròxim 30 de maig, i els ajuts estan adreçats a locals comercials situats a planta baixa i a peu de carrer.