Veïns de Badalona escridassen Millo

El delegat del govern espanyol titlla d'"intolerant" Sabater i els "grups minoritaris" que "aprofundeixen en la fractura social"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Desenes de veïns de Badalona han rebut amb crits, llaços grocs, pancartes i nassos de pallasso el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que aquest divendres presidia l’obertura del jaciment romà de la Casa de l’Heura, que s’ha rehabilitat amb fons de l’Estat. La important presència de manifestant ha obligat a intervenir els Mossos d’Esquadra, que entre empentes han obert un cordó per facilitar l’accés de les autoritats al recinte. Aquest acte no ha comptat amb la presència de cap representant del govern municipal, després que l’alcaldessa anunciés que no hi assistiria en mostra de rebuig al 155. Millo ha titllat l’alcaldessa i els veïns que l’han rebut de forma hostil d'”intolerants”. Denuncia que l’actitud d’aquests “grups minoritaris” només fa que “aprofundir en la fractura social”.

De fet, a l’interior del recinte de la Casa de l’Heura només hi han accedit representants del Museu de Badalona, de la delegació del govern espanyol, del PP, el PSC i Cs. El mateix enric Millo ha destacat aquesta circumstància durant el discurs que ha pronunciat a l’acte que donava per finalitzades les obres de rehabilitació del jaciment romà.

Millo ha explicat que només amb la col·laboració i entesa entre administracions es poden impulsar projectes com els de la Casa de l’Heura de Badalona i s’ha mostrat “especialment sorprès” per l’actitud de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que ha decidit no assistir-hi com a senyal de rebuig al 155, a l’existència de presos polític i a les càrregues policials de l’1-O.

El delegat del govern espanyol li ha recordat que l’acte estava convocat per les dues administracions i ha considerat que les “actituds intolerants” demostren que Sabater “ha posat els seus interessos de partit per davant del be comú i dels interessos dels veïns de Badalona”. Segons Millo aquesta actitud és just “el contrari del que s’hauria de fer”.

Una part d’aquests veïns, però, són els que han escridassat el mateix Millo a la seva arribada a Badalona. De fet, l’àmplia presència de manifestants, que bloquejaven l’accés al recinte arqueològic, ha obligat els Mossos d’Esquadra a intervenir per poder obrir pas. Tot i que s’han produït algunes empentes, la resistència dels veïns ha estat mínima i en pocs minuts s’ha pogut habilitar el pas a les autoritats.

Millo ha qualificat els manifestants de “grups minoritaris” i assegura que la seva actitud “no ajuda a al convivència i aprofundeix en la divisió i la fractura social”. El delegat del govern espanyol afirma que havia vingut a Badalona “a fer el contrari” per tal de garantir la cohesió social i oferir mostres de “lleialtat” del govern espanyol vers Catalunya, ja que l’obra que s’ha fet a la Casa de l’Heura s’ha finançat amb fons estatals.

Polèmica a l’escola

En relació a l’estudi del govern espanyol sobre la incorporació del castellà com a llengua vehicular a l’escola, en detriment del model d’immersió lingüística, Millo assegura que el que es pretén es “fer complir la llei” i “garantir els drets” dels pares a escollir l’educació dels seus fills. Segons el delegat del govern espanyol, la proposta “no exclou ningú”.

Millo també ha reiterat que la renovació dels concerts educatius amb l’escola concertada, aprovada quest divendres pel Consell de Ministres, respon a la voluntat d’aportar “tranquil·litat” al sector davant la “situació d’inestabilitat” que suposa la manca d’un govern a Catalunya. El delegat del govern no ha aclarit si l’acord inclou també a les escoles que segreguen per sexes, a qui JxCat, ERC i la CUP volien retirar el concert, però assegura que s’han renovat “tots els convenis que estaven funcionant”.

ACN