Sis persones han sigut detingudes per causar l’incendi de Badalona

La investigació policial ha determinat que la causa de l'incendi va ser d'origen elèctric

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona han detingut sis persones, quatre homes i dues dones, de nacionalitat romanesa, i veïnes de Badalona relacionades amb l’incendi que va causar la mort de tres persones i en va ferir cinc més al carrer Marquès de Mont-Roig de Badalona. Els investigadors policials han conclòs que la causa de l’incendi va ser d’origen elèctric. El foc es va originar al quadre elèctric del pis 1r 2a de l’immoble com a conseqüència d’un sobre consum. Del quadre havien estat manipulats els elements de protecció i control de potència, la qual cosa va provocar un sobreescalfament de la xarxa.
Davant d’aquests fets, entre el 10 i l’11 de gener els Mossos van detenir els sis ocupants del pis, quatre homes i dues dones, com a presumptes autors dels delictes d’homicidi per imprudència greu, lesions per imprudència greu, danys imprudents, defraudacions de fluid elèctric i un delicte d’ocupació d’immobles.

El 12 de gener, tres dels homes arrestats van passar a disposició judicial i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars. Les altres tres persones que van ser detingudes resten en llibertat pendents de ser citades a declarar davant del jutge. La investigació continua oberta.