Presó per quatre detinguts en l’operació antidroga de fa una setmana a Badalona

S'han escorcollat 10 domicilis amb el decomís de 98.000 euros en efectiu, 1 quilo de cocaïna, joies i dues armes de foc

Els Mossos d'Esquadra s'emporten detinguda una dona acusada de pertànyer a una organització dedicada al tràfic de drogues amb epicentre a Badalona. ACN

Quatre dels deu detinguts en l’operació antidroga dels Mossos d’Esquadra al barri de Sant Roc de Badalona (Barcelonès) han ingressat a presó. Els altres sis arrestats han quedat en llibertat amb càrrecs. L’operatiu es va dur a terme el divendres 19 de juny passat i ha permès desarticular una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna. Els agents van escorcollar un total de 10 domicilis -9 a Badalona i 1 a Lliçà de Vall- amb un balanç de 98.000 euros en efectiu decomissats, 1 quilo de cocaïna, dues armes de foc i joies de gran valor. Segons els Mossos d’Esquadra, el grup criminal era un clan familiar dedicat al narcotràfic que no havia aturat ni la producció ni les vendes malgrat l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus.

La investigació es va iniciar al mes de gener, quan els agents van detectar un punt de venda en un pis de Badalona. En el transcurs de les indagacions, els investigadors van relacionar aquest primer punt amb una organització criminal molt més amplia, fins a identificar 10 integrants. Aquests operaven des de 10 domicilis ubicats al barri de Sant Roc de Badalona i a Lliçà de Vall (Vallès Oriental). El grup tenia una estructura consolidada al llarg del temps, amb uns líders sòlids i uns subordinats amb unes funcions assignades definides. Era una organització amb recursos, ja que disposava de diversos locals, habitatges, vehicles per transportar la droga i la gent per distribuir-la. A més de disposar d’un elevat nombre de clients diaris, que no va afluixar durant el confinament.

Tres vehicles i 170 plantes de marihuana

El 19 de juny els investigadors van organitzar un dispositiu per realitzar entrades simultànies als 10 habitatges i locals on es duia a terme l’activitat. Les entrades, autoritzades pel jutjat de guàrdia número 4 de Badalona, es van fer en 9 locals i habitatges de Sant Roc a Badalona i en un domicili de Lliçà de Vall. Com a resultat d’aquest dispositiu, els investigadors van localitzar dues armes de foc, una pistola elèctrica, 98.000 euros en efectiu, joies de gran valor i es van intervenir tres vehicles que utilitzava l’organització. A banda, hi havia 1 quilo de cocaïna distribuïda en 200 paperines preparades per a la venda, 110 grams de cocaïna en roca, 62 grams més per tallar i un pot amb 600 grams de cocaïna en pols.

A més, estris per la manipulació i preparació de la substància com balances, substàncies de tall, material per embolcallar i preparar la droga per a la venda. Els agents també van localitzar 170 plantes de marihuana. Arran d’aquestes entrades coordinades es van detenir 10 persones que formaven part de l’organització. Els arrestats van passar a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona i el jutge va decretar l’ingrés a presó per 4 dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per a la resta.