L’oposició de Badalona impulsarà la moció de censura a Albiol en els propers dies

Grups municipals li demanen la seva dimissió després d'aparèixer als 'Pandora Papers'

Grups de l’oposició de Badalona plantegen impulsar durant els propers dies els mecanismes per a una moció de censura contra l’alcalde, el popular Xavier García Albiol, tret que dimiteixi abans, com li han demanat diversos partits després de la seva aparició en els ‘Pandora Papers’.

Diverses fonts han assegurat a Europa Press que els grups de l’oposició coincideixen en el diagnòstic que Albiol no ha de seguir sent l’alcalde de la ciutat, després que figurés als ‘Pandora Papers’ que Albiol va tenir el poder general per gestionar una societat a Belize.

Fonts del PSC de Badalona consultades han insistit que demanen la seva dimissió però que “se li acaba el temps”, i han assegurat que no han mantingut reunions oficials sobre una moció de censura amb la resta de grups municipals, tot i que sí que ho han abordat en contactes informals.

Des de Guanyem Badalona creuen que l’anunci de la moció de censura és “imminent”, perquè consideren que s’ha constatat que Albiol no dimitirà, i han apostat per articular un govern municipal amb tota l’oposició, basat en primera instància en un acord PSC-Guanyem.

Per part d’ERC, les fonts consultades també sostenen que Albiol vol evitar dimitir i que l’oposició avança cap a un executiu d’unitat: “En primer lloc, Albiol hauria de dimitir. Si no ho fa, com sembla, s’avançarà cap a la moció de censura”.

Així mateix, fonts de Badalona En Comú Podem han assegurat que volen formar part d’un govern ampli d’esquerres, i han demanat generositat als grups municipals per aconseguir un acord.

I des de Junts han coincidit a sostenir que Albiol “no pot continuar ni un segon més” a l’Alcaldia, i s’han mostrat disposats a recolzar una moció de censura liderada pel PSC, perquè consideren que aniria en benefici de la ciutat.

ARITMÈTICA MUNICIPAL

Albiol va recuperar l’Alcaldia de Badalona al maig de 2020 després de dimitir l’anterior alcalde, el socialista Álex Pastor, i després que els grups municipals no aconseguissin tancar un acord per articular un govern alternatiu –Albiol va ser investit en haver estat el més votat en les eleccions–.

L’Ajuntament de Badalona compta amb 11 regidors del PP; sis del PSC –liderat a la ciutat per Rubèn Guijarro–; quatre de Guanyem Badalona; tres d’ERC; dos de Badalona En Comú Podem, i un de Junts.

El PSC a nivell català ha abordat aquest mateix dilluns l’assumpte a la seva Executiva, i ha constatat que la decisió d’impulsar o no una moció de censura correspon a Guijarro i al seu equip de l’agrupació local, a la qual ha traslladat tota la seva “confiança”.