L’oposició de Badalona estudia presentar una moció de censura contra García Albiol

L'aparició del nom de l'alcalde als Papers de Pandora ha estat el detonant

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. PP

Els partits a l’oposició de l’Ajuntament de Badalona barallen la possibilitat de presentar una moció de censura contra l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, després que el seu nom hagi aparegut en els anomenats Papers de Pandora. El mateix batlle ha admès les informacions publicades pel diari ‘El País’, segons les quals va rebre un poder general d’una societat a Belice, un petit paradís fiscal de l’Amèrica central, oberta des d’Andorra per tirar endavant projectes empresarials, tot i que ha subratllat que el projecte “va quedar sense recorregut” i que no se’n va beneficiar. La manca d’entesa entre els partits que van possibilitar la investidura del popular anticipa, però, una negociació complexa per a la hipotètica moció de censura.

Més enllà de si la repulsa a Albiol tira endavant, el president del grup municipal del PSC, Rubén Guijarro, ha considerat que “l’escàndol” de Badalona és “majúscul” i que les explicacions de l’alcalde del PP “fan riure”. També ha considerat que l’aparició del batlle als Papers de Pandora és “un fet gravíssim” que els veïns de Badalona “no es mereixen”. Per això ha dit que si Albiol no està “a l’altura de la ciutat”, ho estaran “la resta” de partits.

De la seva banda, la presidenta del grup municipal de Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó, ha considerat que “aquests comportaments corruptes” són “un atac als interessos de la ciutadania”. La líder dels comuns ha recordat que el seu partit ha defensat “sempre” un govern “ampli i d’esquerres”, fet que deixaria entreveure el sentit del vot de la formació en cas que la moció de censura prosperés.

Des d’Esquerra Republicana s’opina que les informacions aparegudes sobre l’alcalde de Badalona l’inhabiliten per seguir exercint un càrrec públic. En aquest sentit els republicans s’han posat a disposició de “construir una alternativa valenta amb visió transversal que interpel·li tota la ciutat en aquesta hora greu”. Àlex Montornès, portaveu del grup municipal d’ERC Avancem, ha considerat que “el millor” que podria fer Albiol és presentar la dimissió “immediata”.

Finalment, el regidor de Junts, David Torrents, ha opinat que si no es tira endavant la moció de censura “la gent no entendrà res”, i ha afirmat que les explicacions de l’alcalde no han convençut el seu grup. “Hem demanat la dimissió immediata de l’alcalde. No pot estar ni un segon més al govern de Badalona”, ha reblat.