L’Ajuntament de Badalona precinta el Centre Parroquial Sant Josep fins que es facin reformes

El club esportiu critica la mesura i insisteix que està tramitant tots els permisos per adequar les instal·lacions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Badalona ha precintat aquest dimarts les instal·lacions del Centre Parroquial Sant Josep. El consistori recorda a l’entitat que, arran de la denúncia d’un veí, està obligada a fer unes obres de reforma per reduir l’impacte de sorolls i vibracions, i assegura que ha de precintar l’espai fins que no es facin aquestes millores.

En un comunicat, l’Ajuntament afirma que, si no tanca l’espai, estaria cometent un possible delicte de prevaricació. Des del CP Sant Josep, han mostrat la seva “absoluta sorpresa” amb el precintament de les instal·lacions. L’entitat recorda que fa mesos que estan tramitant els permisos per fer les obres i asseguren que tot just ahir van rebre el requeriment per pagar les taxes.

En un breu comunicat, l’Ajuntament de Badalona assenyala que el Centre Parroquial fa dos mesos i mig que té concedida la llicència d’obres i li retreu que encara no les hagi començat. “En el moment que el club faci les obres d’adequació i estiguin homologades d’acord amb el que marca la llei es podrà reprendre l’activitat amb normalitat”, afirma el consistori.

Al seu torn, a través de les xarxes socials, el Club de Bàsquet del CP Sant Josep s’ha mostrat “estupefacte” amb el tancament. Recorda que a finals del 2019 la Parròquia volia requalificar el terreny esportiu per construir una residència d’avis, projecte que va ser rebutjat per l’Ajuntament.

Més tard, al gener del 2020, el consistori va començar un expedient administratiu per falta de llicència d’activitats a les instal·lacions que s’han precintat aquest dimarts. Poc després, però, el club presentava un projecte tècnic per obtenir aquesta llicència, i aquest abril passat l’Ajuntament els la va concedir amb la condició que fessin les diverses obres acordades.

Sobre les reformes, el club insisteix que aquest dilluns van rebre el requeriment de pagament de les taxes i critica que avui, “sense previ avís”, han vist com els precintaven l’espai. Segons explica l’entitat, estaven en converses amb el govern local per poder mantenir la seva activitat mentre acabaven de tramitar tota la documentació per fer les obres.

El CB Sant Josep recorda que engloba prop de 300 famílies i lamenta que la situació els deixa desemparats en plena preparació de la temporada esportiva 2021-2022. Avisa que estudiarà quines accions legals pot emprendre mentre exigeix una reunió amb l’alcalde Xavier Garcia Albiol.