La Guàrdia Civil rescata a Badalona tres persones d’una embarcació a la deriva

La virulència de les onades va posar la tripulació en perill

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Barcelona, amb el suport dels Bombers, va rescatar dimecres 28 de juliol una embarcació amb tres persones a la deriva després d’haver tingut una averia a l’altura de Badalona. Segons informa el cos policial, la nau, d’uns sis metres d’eslora, es trobava en risc de xocar contra unes roques, ja que la força de les onades impedia el control de la situació.

En rebre l’avís, el Servei Marítim va enviar una unitat urgent i va comprovar que, malgrat la tripulació havia ancorat la llanxa, aquesta estava a punt de cedir. Tot i que la Guardia Civil va intentar fer un transbord de les tres persones, la virulència del mar ho impedia, de manera que els agents van optar per remolcar l’embarcació.

En el moment que van començar l’operatiu de rescat, el cos policial va rebre el suport dels Bombers de Barcelona, que van desplegar la unitat subaquàtica. Amb els Bombers submergits a dos metres de profunditat, l’operatiu va aconseguir treure l’embarcació de la zona de perill amb una maniobra “d’extrema dificultat”, segons destaca la Guàrdia Civil. Un cop superada la zona més complexa, els agents van remolcar la llanxa fins el port de Badalona amb la tripulació indemne.