La Generalitat busca aliances amb el món local per promoure l’acolliment familiar

El Govern ha definit 8 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies busca aliances amb el món local per aconseguir famílies d’acollida pels 100 infants de 0 a 6 anys que actualment resideixen en centres residencials d’acció educativa, tot i que podrien viure en família. Segons la procedència d’aquests infants, el Govern ha definit 8 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris. Són Barcelona, Badalona, Mataró, l’Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi del Llobregat, Cornellà del Llobregat i Sant Vicenç dels Horts. Tots ells s’han compromès a crear circuits estables de promoció de l’acolliment i a fer xerrades informatives pels ciutadans. A més, alguns també difondran una declaració institucional per visualitzar el seu compromís amb la protecció de la infància.
Tot i que aquests són els municipis prioritaris, l’ICAA dóna suport a tots aquells municipis o Institucions Col·laboradores d’Integració Familiar interessats a promocionar l’acolliment familiar i que vulguin engegar campanyes per difondre aquesta mesura de protecció arreu del territori. Entre ells hi ha Olot, que dilluns iniciarà una campanya informativa.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla estratègic per promoure l’acolliment familiar dissenyat entre l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció i la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència i té com a objectiu crear una cultura de l’acolliment familiar al nostre país. El pla contempla també una campanya de difusió, iniciada al novembre, un procés participatiu per la millora de l’acolliment familiar i un treball interdepartamental per aconseguir promoure mesures d’acció positiva i augmentar el complement a les prestacions econòmiques que reben les famílies acollidores.