Desallotgen 18 famílies d’un bloc ocupat al barri de Sant Roc de Badalona

L'Ajuntament oferirà un allotjament provisional a quinze famílies amb certificat de vulnerabilitat

Pertinences dels desallotjats del bloc del barri de Sant Roc de Badalona, davant el dispositiu policial a les portes de l'immoble. ACN

Els Mossos d’Esquadra han executat, per ordre judicial, el desallotjament de divuit famílies que des de fa set anys ocupaven un bloc propietat de Solvia al barri de Sant Roc de Badalona. El desnonament s’ha fet sense incidents i la majoria d’afectats s’han traslladat a dependències municipals per ser atesos per Serveis Socials. Quinze de les divuit famílies comptaven amb informes de vulnerabilitat i l’Ajuntament els oferirà una alternativa temporal d’allotjament. Tot i això, diverses fonts consultades per l’ACN asseguren que el bloc era també un focus de problemes de convivència. A més de menors d’edat i persones d’avançada edat amb greus problemes de salut, a la comunitat hi viurien també persones amb perfils conflictius.

El regidor de Serveis Socials de Badalona, David Torrents, afirma que “l’acompanyament” es farà a les famílies vulnerables i recorda que “no totes ho són”. Torrents avisa que si darrere algunes ocupacions hi ha “altres coses que no són el dret a l’habitatge, l’administració no pot donar-hi suport”.

Algunes fonts consultades per l’ACN asseguren també que algunes de les famílies amb informes de vulnerabilitat estarien també entre els perfils conflictius, un extrem que Torrents no ha volgut entrar a valorar. El regidor s’ha limitat a dir que es regirà pels informes dels tècnics de Serveis Socials i si hi ha quinze famílies a les que s’ha d’ajudar, se les ajudarà.

D’altra banda, ni les entitats socials del barri ni determinats partits polítics, que diàriament es concentren al barri per evitar desnonaments, han fet acte de presència aquest divendres al carrer Guifré. El desallotjament s’ha fet sense incidents i durant diverses hores perquè els ocupants de l’immoble poguessin retirar pertinences, mobles i matalassos.

Des del consistori expliquen que s’ha intentat negociar amb la propietat i amb els jutjats per trobar una “sortida diferent”, però no s’ha aconseguit. Immediatament després d’abandonar el bloc, les famílies s’han adreçat a l’edifici municipal d’oficines del Viver per rebre atenció per part dels tècnics.

A les quinze de les divuit famílies afectades se’ls oferirà un allotjament a la mateixa ciutat de Badalona o en un entorn pròxim. Un matrimoni gran amb problemes de salut podria anar a un pis adaptat a Santa Coloma de Gramenet.