Can Ruti estrena una nova àrea UCI amb 20 habitacions individuals

L'espai ocupa la segona planta de l'edifici polivalent inaugurat al febrer

Una habitació de la nova UCI de l'Hospital Germans Trias. CEDIDA

L’Hospital Germans Trias, Can Ruti, ha posat en funcionament aquest dilluns la nova àrea de pacients crítics. L’espai, amb 20 habitacions individuals, és a la segona planta de l’edifici polivalent estrenat al febrer, i connecta directament amb l’antiga UCI. Dels nous llits de crítics, n’hi ha setze per a pacients adults i quatre per a infants, convertint-se així en la única unitat pediàtrica del Barcelonès Nord i Maresme.

L’activitat inicialment es limitarà a pacients majors de 5 anys, però a principis del 2022 la UCI ja admetrà lactants i nens petits. Abans de la pandèmia, l’Hospital tenia 46 llits de crítics estructurals, que es van ampliar amb 80 que s’obrien en funció de la demanda provocada per la covid. Les noves 20 places són fixes.

L’ampliació de les UCI permetrà poder fer arranjaments progressius a les antigues unitats de crítics, de manera que es pugui adequar de forma definitiva els llits estructurals que necessita el centre amb el què li correspon per activitat i població atesa.