Badalona substitueix la cavalcada per un campament on Ses Majestats rebran els infants

Albiol anuncia un Nadal "diferent" però "més il·luminat que mai"

Badalona substituirà la tradicional cavalcada per un campament instal·lat al Parc de Montigalà on els Reis d’Orient i el seu seguici rebran els nens i nenes des del 28 de desembre al 5 de gener. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran en helicòpter al camp de futbol del Badalona el dia 27 de desembre i podran ser visitats amb cita prèvia –menys el 31 de desembre i l’1 de gener- entre les cinc i les nou del vespre. Xavier Garcia Albiol ha destacat que aquest Nadal, malgrat la pandèmia, serà el més il·luminat de la història per transmetre “més alegria que mai”. Així, per primer cop, tots els barris de la ciutat comptaran amb il·luminació i s’instal·laran dos arbres de Nadal, el tradicional de la plaça de la Vil·la i un al barri de Llefià.

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya de Nadal, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reconegut que el d’enguany serà “diferent i complicat” per les restriccions imposades per la pandèmia, però que tot i així transmetrà alegria “més que mai”. “Ens hauria agradat fer més coses i fer-les diferent, però el Nadal estarà a l’alçada del què esperen els veïns”, ha assegurat.

Albiol ha assenyalat que per compensar les restriccions, aquest Nadal serà “el més il·luminat de la història”. Així, per primer cop, tots els barris de la ciutat comptaran amb il·luminació i s’instal·laran, també per primer cop, dos arbres de Nadal de grans dimensions: el tradicional de la plaça de la Vil·la, que enguany creixerà fins els 15 metres, i un al barri de Llefià de característiques similars.

L’alcalde de Badalona ha explicat que amb una major il·luminació es busca “donar alegria a tothom”, especialment als que pitjor ho estan passant durant la pandèmia, i també “donar lluminositat al comerç local”.

També serà novetat que per primer cop s’il·luminarà la façana del museu de Badalona i que s’instal·laran quatre boles de Nadal de 25 metres de diàmetre i dos figures il·luminades de més de dos metres d’alçada a diferents punts de la ciutat.

Com a molts d’altres municipis, l’Ajuntament de Badalona ha decidit suspendre la tradicional cavalcada de Ses Majestats i substituir-la per un campament instal·lat al Parc de Montigalà. Albiol ha explicat que serà un circuït on els infants podran fer-se fotografies i donar les cartes a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Per evitar aglomeracions, caldrà cita prèvia per visitar el campament que estarà obert del 28 de desembre al 5 de gener –menys el 31 de desembre i l’1 de gener- de 5 a 9 del vespre. El consistori ha dissenyat el circuit per que el puguin visitar unes 600 persones en grups de sis persones com a màxim cada mitja hora. SI la demanda fos molt gran, es podria doblar aquesta xifra fent dos circuïts.

Els infants també podran gaudir aquest Nadal de la Fàbrica de Joguines situada a la Nau 3 del Centre Cultural L’Escorxador. La instal·lació es podrà visitar demanant cita prèvia els dies 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener entre les 17 i les 21 hores.

El campament tindrà un cost d’uns 360.000 euros, sensiblement superior als 200.000 euros que s’invertien en la cavalcada. Aquest sobrecost es compensarà amb els 150.000 euros que costava el concert de Nadal que es feia cada any i que aquest Nadal no es farà.