Badalona repeteix l’experiència del Campament Reial aquest Nadal

S’instal·larà al parc de Montigalà els dies 30 i 31 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener,

Campament Reial, Reis d'Orient Badalona 2021, Parc de Montigalà, Foto PERE VIRGILI

L’Ajuntament de Badalona ha adjudicat aquest dimarts el Campament Reial, que es farà del 30 de desembre al 4 de gener, segons ha pogut saber l’ACN. La ciutat repeteix l’experiència de l’any passat i manté l’activitat com a complementària a la Cavalcada. La contractació, però, no ha estat exempta de polèmica.

L’exalcalde Xavier Garcia Albiol ha acusat el govern de no complir els terminis i posar en risc l’activitat. Segons el govern municipal, però, Albiol menteix i l’activitat “se celebrarà com s’havia de celebrar”. Asseguren que l’únic pal a les rodes ha estat la deixadesa de funcions del mateix Albiol just abans de la moció de censura, quan va suspendre la mesa de contractació del Campament Reial per intentar “boicotejar el procediment”.

L’enganxada política iniciada per Albiol sobre el Campament Reial de Badalona ha durat poc més de 24 hores. Dilluns el líder del PP avisava que el Campament Reial estava “apunt d’anul·lar-se” per motius tècnics i administratius i ho atribuïa a la “incapacitat” del govern municipal sorgit de la moció de censura de fa tot just un mes.

Aquest mateix dimarts, però, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Badalona ja ha donat llum verd a la contractació de Campament Reial per als pròxims dies 30 i 31 de desembre i 2, 3 i 4 de gener al Parc de Montigalà. L’activitat s’allargarà cinc dies, igual que en la seva primera edició de l’any passat, tot i que començarà un dia més tard –desapareix el dia 29 i s’incorpora el 31.

El canvi ve provocat pel poc temps de marge amb que s’ha adjudicat aquest contracte. Si Albiol apuntava a l’actual govern com a causant d’aquesta situació, des de l’Ajuntament expliquen que s’han seguit totes les passes i que si alguna cosa ha posat pals a les rodes a l’activitat nadalenca ha estat l’intent de “boicot” del mateix Albiol en els seus darrers dies de mandat.

El primer tinent d’alcalde, Àlex Montornès, ha detallat que el govern del PP va suspendre dues vegades la mesa de contractació del Campament Reial, just abans de la moció de censura que va posar punt i final al seu mandat. Des del PP només reconeixen un ajornament i ho atribueixen a la indisposició d’un regidor.

El Campament Reial d’aquest any tindrà un disseny artístic i tècnic “estèticament atractiu”, pensat com un espectacle teatral i musical que comptarà amb la participació de companyies teatrals professionals i amateurs. L’any passat van passar pel Campament Reial més de 28.000 persones.