Badalona rebutja fer un nou carril bus a la C-31

El pressupost de 2022 que prepara el govern municipal reserva una partida de 500.000 euros per al projecte

La C-31 a Badalona, amb el carril bus VAO en direcció a Barcelona el dia de la seva estrena. ACN

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha mostrat “diametralment en contra” del nou carril bus que el Govern vol construir a la C-31 per connectar el carril bus existent a Badalona amb el de la Gran Via, d’entrada a Barcelona. “Fa anys que tenim una barrera física i social i estarem en absolut desacord amb qualsevol intervenció que la consolidi”, afirma Guijarro després de l’anunci fet aquest dimarts pel departament de Polítiques Digitals i Territori. En contraposició, l’alcalde proposa al Govern fer una inversió conjunta per fer el projecte que permeti “eliminar la C-31 al seu pas per Badalona”. El govern municipal reservarà en el pressupost per a 2022 una partida de 500.000 euros i demana a l’executiu d’Aragonés que faci el mateix.

Tot i que el pressupost municipal encara està en fase d’elaboració per part del nou govern resultant de la moció de censura a Albiol, Guijarro ha avançat que la supressió de la barrera de l’autopista és una prioritat. L’alcalde està pendent d’una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per traslladar-li la proposta.

Tot i això, Guijarro ja ha fet arribar la proposta al departament de Polítiques Digitals i Territori, per tal que els pressupostos de la Generalitat incloguin també una partida de 500.000 euros més que permetin fer pujar la inversió total a 1 MEUR. “Cal que puguem assentar les bases per acabar amb aquesta infraestructura”, ha etzibat.

Guijarro n’ha parlat durant una visita a Badalona de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez. L’executiu municipal ha presentat a aprofitat també per mostrar a la representat del govern espanyol un dels projectes que Badalona presenta a les subvencions dels fons europeus per a la reconstrucció.

L’Ajuntament vol desenvolupar una aplicació que permeti als veïns conèixer en temps real l’ocupació de les platges durant la temporada de bany, així com la disponibilitat d’aparcament al front marítim. “Volem una Badalona més moderna, que passi pàgina i miri el futur amb optimisme”, ha afirmat Guijarro.