Badalona destina 8 MEUR al parc públic d’habitatge i obre una línia d’ajudes al lloguer

El consistori també té previst reforçar l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) abans que acabi l'any

L’Ajuntament de Badalona destinarà 8 milions d’euros per a la creació d’un parc públic d’habitatge; obrirà una línia d’ajuts al lloguer, amb una dotació econòmica de 352.000 euros, i reforçarà l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) abans que acabi el 2018. Segons un comunicat del consistori, amb aquestes mesures vol fer “front al problema de l’accés a l’habitatge i als desnonaments”. Tot plegat es va presentar dijous al Consell Municipal de l’Habitatge, un òrgan coordinat des del consistori que integrat pel govern, partits polítics amb representació municipal i entitats de la societat civil com la FAVB, la PAH, el Consell de la Joventut, el Gremi de Constructors o la Federació d’Empresaris, entre altres.
A través d’un comunicat, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha remarcat que l’habitatge “és un dels problemes més greus que afecta la ciutadania” i ha denunciat que “la situació s’ha agreujat als darrers anys amb la pèrdua d’eines jurídiques que han afavorit els interessos dels poderosos i grans propietaris, que, a més, ens dificulten fer polítiques actives de proximitat”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que la feina del Consell Municipal d’Habitatge, amb la implicació activa d’institucions i entitats, és fonamental per assolir el repte de pal·liar i ajudar a fer front a la situació d’emergència que pateixen nombroses famílies a Badalona.

El programa d’adquisició pública d’habitatge presentat recull en la seva primera fase, d’emergència habitacional, la compra de 79 habitatges de segona mà, com una de les mesures més destacades. De fet, ja s’han iniciat els tràmits per a l’adquisició de 2 pisos.

Els representants del govern també van informar que de cara al quart trimestre d’aquest any l’Ajuntament de Badalona ha previst la convocatòria d’ajuts al lloguer amb una dotació econòmica de 350.000 euros.

Paral·lelament es reforçarà l’Oficinal Local d’Habitatge amb una aportació suplementària de 320.000 euros per a aquest any i 267.000 euros per al 2019 i amb la contractació de més personal administratiu, un advocat, i un tècnic aparellador especialista en la rehabilitació d’habitatges.

Durant el 2017 l’OLH va atendre presencialment més de 14.000 persones i, entre altres qüestions, va tramitar 1.417 expedients de subvencions i 162 expedients de prestacions d’urgència especial.