Albiol prepara un “servei especial” de Guàrdia Urbana al barri de Sant Roc

L'alcalde de Badalona demana reobrir l'oci nocturn per evitar que es cronifiquin els botellots

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la regidora de Seguretat, Irene González, amb comandaments de la Guàrdia Urbana. ACN

L’Ajuntament de Badalona prepara un “servei especial” de Guàrdia Urbana per al barri de Sant Roc. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, assegura que el districte té “molts problemes” de seguretat i admet que cal una “alternativa” als històrics mòduls prefabricats que va instal·lar fa dos mandats per garantir presència física de la policia i que amb el pas dels anys s’han deteriorat.

La intenció és que el nou dispositiu estigui actiu fins que es construeixi una nova comissaria en aquesta zona, que va ser un dels compromisos electorals del PP. D’altra banda, Albiol també mostra preocupació per la problemàtica dels botellots que ha esclatat en algunes ciutats i demana reobrir l’oci nocturn per recuperar la “normalitat” i evitar que es cronifiquin.

En el cas de Badalona, però, els problemes amb els botellots no són els mateixos que ha viscut Barcelona el darrer cap de setmana. “Toquem fusta però estem tranquils”, afirma l’alcalde. Segons Albiol, es tracta de situacions “puntuals” i treu pit de que la Guàrdia Urbana les pot resoldre ràpidament. “A Badalona, als responsables els detenim”, ha etzibat.

Menys agraïda és la situació al barri de Sant Roc. Tot i que no hi ha hagut una “explosió” de casos en els darrers mesos, la situació en relació a la inseguretat i l’incivisme és ja estructural. Fa dos mandants el mateix Albiol va apostar per obrir una comissaria en barracons al bell mig del barri, però la instal·lació és totalment inservible a dia d’avui.

Ara el govern del PP aposta ara per fer un “replantejament” de l’acció policial a Sant Roc a partir d’un servei permanent de policies que no estigui vinculat als antic mòduls. Els detalls s’estan acabant de perfilar i s’espera que Albiol en faci una presentació en les pròximes setmanes.

“Tindríem recursos per condicionar els mòduls, però des del punt de vista operatiu és millor treballar en una alternativa”, ha explicat l’alcalde. Les noves accions volen ser un impàs fins que es construeixi la nova comissaria promesa pel PP a la campanya electoral. “És un projecte a mig termini i les mesures que cal adoptar no poden esperar no sis mesos”, assegura Albiol.

D’altra banda, l’alcalde també ha anunciat la immediata remodelació de la comissaria del Turó d’en Caritg perquè “s’ha quedat antiga” i els agents “no estan treballant en condicions adequades”. Albiol també s’ha compromès a renovar la flota de vehicles i a fer esforços per dotar la Guàrdia Urbana de més i millors recursos “materials, humans i econòmics”.

Les dades delinqüencials, a la baixa

L’alcalde de Badalona n’ha parlat durant la valoració de les dades delinqüencials a la ciutat durant el primer semestre de l’any. La comparativa es fa en relació al primer semestre del 2019, ja que les de l’any passat estan condicionades, en gran part pel confinament domiciliari de la primavera.

Entre gener i juny, el conjunt d’infraccions penals a Badalona han caigut un 5,5% repecte el mateix període d’ara fa dos anys. En el cas de delictes com els robatoris amb violència la caiguda és del 21,6% i els robatoris en domicilis cauen un 9,5%. En canvi pugen les agressions sexuals (20%) i el tràfic de drogues (56,5%).

“Estem raonablement satisfets perquè les xifres indiquen que els fets delictius han disminuït en la seva globalitat”, valora Albiol. Tot i això, l’alcalde admet que vol evitar el triomfalisme perquè la feina policial que es fa “no és suficient”. Badalona, diu, va millorant i “aquest és el camí que cal seguir”.