Dimarts, 14 de gener de 2025
És notícia

Badalona no hauria acabat de regularitzar les antenes de telefonia de la comissaria

Avatar photo
Els Mossos d’Esquadra tampoc van obtenir cap comprovant de pagament de taxes d’ús de sòl públic

Diversos testimonis han assegurat aquest dimarts al judici de l’Audiència de Barcelona pel ‘cas de les antenes’ de Badalona, que el consistori no va arribar a regularitzar mai del tot les dues antenes de telefonia instal·lades al costat de la comissaria de la Policia Local.

En la segona sessió del judici contra l’alcalde badaloní, Xavier Garcia Albiol, i altres excàrrecs municipals, cap testimoni ha pogut certificar al 100% que la situació fos plenament legal. Fins i tot els Mossos d’Esquadra no van poder aconseguir cap comprovant del pagament de les taxes municipals per ús de sòl públic.

La responsable d’ordenació d’infraestructures de Vodafone, encarregada de supervisar la legalitat dels emplaçaments, ha assegurat que el de Badalona era un ajuntament “exemplar” en tot el relatiu a la legalització de les seves instal·lacions de telefonia. Ha recordat que el seu interlocutor amb el consistori era Xavier Salvà, director d’Urbanisme de Badalona, tot i que no ha recordat molts dels detalls que li demanava la fiscal durant l’interrogatori.

Tot i no recordar els detalls concrets, ha explicat que l’antena provisional que es va instal·lar al turó el mes de juliol de 2012 havia de substituir temporalment (al final van ser sis anys) a la que donava cobertura a una àrea concreta de la ciutat i que va deixar d’operar quan el contracte amb l’operadora va finalitzar. També ha dit que les instal·lacions d’ús temporal no requereixen llicències, sí dels permisos corresponents, i que el tràmit en aquest cas es va resoldre en sis dies, entre el 12 i el 20 de juliol.

El segon testimoni ha estat el d’un treballador d’una empresa que es dedicava a la contractació d’emplaçaments per instal·lacions de telefonia. Estava contractada per Vodafone. Ha explicat que ell parlava amb Miguel Ángel Sánchez, treballador de l’empresa pública Engestur, i que no va poder regularitzar la instal·lació de l’antena provisional perquè no es van entendre, ja que Sánchez li va fer una petició que no era ortodoxa en la forma i que ell va acollir amb escepticisme: la signatura d’un acord per tal que el perceptor dels ingressos fos una empresa pública, Engestur.

Així, ha explicat que aquesta manera de procedir no era la normal i que quan li va demanar a Sánchez la documentació que acredités que això es podia fer legalment no va obtenir mai una resposta clara i que la cosa va finalitzar sense que pogués regularitzar l’antena. Ha afegit que els seus intents per regularitzar la situació van durar mesos i que mai va aconseguir desencallar-la.

Com la primera testimoni, ha explicat que aquesta antena provisional es volia instal·lar per cobrir una zona que havia quedat sense cobertura perquè havia vençut el contracte de l’anterior operador. La urgència venia del fet que quan els clients es queden sense cobertura canvien d’operador i que per això Vodafone tenia pressa.

El mosso d’esquadra a qui se li va assignar la denúncia per la instal·lació de les dues antenes ha explicat que ni ajuntament, ni Engestur ni les telefòniques, Vodafone i Movistar, li van poder donar cap mena de documentació sobre la instal·lació de les dues antenes ni del pagament de les taxes per instal·lar-les. Quan va parlar amb un representant sindical de la Policia Local li va explicar que ells tampoc van poder obtenir cap document que acredités la instal·lació de les antenes quan els van reclamar perquè dins del cos policial hi havia inquietud per qüestions de salut i les emissions radioelèctriques.

Finalment han declarat dues treballadores de Vodafone i dos treballadors de les empreses que van instal·lar les antenes, que han assegurat que van fer tot el que havien de fer segons la legalitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Peixateria

Rebel·lió dels pescadors catalans: “Haurem de menjar peix que no saps d’on ve”

Notícia següent
visites educatives Museu Morera Lleida

El MORERA de Lleida estrena el programa d’activitats educatives amb la visita de més de 600 alumnes d’arreu del territori

Notícies relacionades