Badalona recupera la figura del sereno

Es contractaran 26 persones en situació d'atur

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Badalona portarà al ple municipal del dimarts vinent l’aprovació d’una partida de 60.000 euros més una subvenció d’1,6 milions d’euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per posar en marxa un nou cos de vigilància nocturna. La figura del sereno s’implantarà el pròxim mes de febrer, una vegada les persones que formin part superin el programa de preparació.

Segons avança La Vanguardia, es contractaran 26 persones per incrementar la vigilància en horari nocturn. Cada districte de la ciutat comptarà amb quatre agents. L’Ajuntament ha explicat que els cos estarà format per veïns de la ciutat en situació d’atur.

L’objectiu dels serenos serà recórrer els carrers de la ciutat durant la nit. Se’ls dotarà d’una indumentària fàcilment identificable. La seva  feina durant la nit tindrà un caràcter social i de coordinació operativa amb els serveis de via pública, com la neteja o la il·luminació, a qui comunicaran les incidències que es detectin. A més, estaran en contacte amb els cossos de seguretat de la ciutat com la Policia Local  i els Mossos d’Esquadra.