Badalona destina un milió d’euros per ajudar els autònoms i comerços

És la partida més gran destinada a ajuts directes per a comerços que mai s'ha fet a la ciutat

Façana de l'Ajuntament de Badalona. Foto CEDIDA

L’Ajuntament de Badalona destinarà un milió d’euros de forma extraordinària per ajudar tots els autònoms i comerços que estan obligats a tancar per les noves restriccions per fer front a la Covid-19 que ahir va anunciar la Generalitat de Catalunya. Davant l’ampliació de les mesures i l’augment d’establiments que no podran desenvolupar la seva activitat durant els pròxims dies, el govern municipal impulsa aquesta partida extraordinària per donar suport al teixit econòmic local i combatre la crisi derivada de la pandèmia.

 

A principis de la pròxima setmana el govern municipal presentarà la proposta als sindicats de la ciutat, a la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) i a la Federació d’Empresaris. Aquests ajuts ja han estat presentats als partits de l’oposició, que amb anterioritat havien demanat unes ajudes de 500.000 euros. D’aquesta manera la proposta es podrà portar a aprovació al Ple immediatament i les persones afectades podran començar a rebre els ajuts tan aviat com sigui possible.

 

A l’hora de concedir aquestes ajudes es tindrà en compte que hi ha establiments com restaurants, bars i centres d’estètica que ja fa quinze dies que estan tancats i que, per tant, han patit aquestes restriccions durant més temps.

 

Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “és la nostra obligació com a govern municipal donar suport i estar al costat dels veïns i veïnes que més ho necessiten i que estan patint amb més força les conseqüències d’aquesta crisi”. L’alcalde ha assegurat que “seguirem treballant perquè el teixit econòmic de Badalona pugui mantenir-se davant aquesta situació tan dura”.

 

Aquesta mesura se suma a les ajudes de 350 euros que es van introduir per aquells que establiments que van tacar durant el confinament durant la primera onada de la pandèmia.