Badalona construirà una quarantena d’habitatges per a lloguer social

Es construiran tres blocs de pisos i l'objectiu és licitar les obres durant el primer trimestre de 2018

El govern municipal de Badalona ja ha decidit com gastarà part del superàvit del 2016, xifrat en 21 MEUR. Tot i que segons la Llei d’estabilitat pressupostària del govern espanyol aquests diners s’haurien de destinar a l’amortització de deute, el consistori ja va anunciar que estava disposat a contradir la ‘Llei Montoro’ i reinvertir el superàvit en polítiques socials. En aquest sentit, el consistori ha anunciat la construcció de tres promocions d’habitatges per destinar-los al lloguer social en diferents barris de la ciutat. En total, les futures promocions sumaran una quarantena d’habitatges i la previsió és que els treballs es puguin licitar durant el primer trimestre de l’any 2018. El cost estaria al voltant del set milions d’euros.
El consistori defensa que el deute està controlat després d’haver-se reduït en un 9% l’últim any, situant-lo en 81,9 MEUR al tancament del 2016. Aquesta xifra representa el 50% dels ingressos ordinaris, mentre que la Llei fixa un topall d’endeutament de fins al 75%, per la qual cosa el govern municipal veu justificat poder destinar els diners del superàvit a altres prioritats.

A més de l’argument econòmic, el regidor d’Urbanisme de Badalona, Oriol Lladó, defensa que “la inexistència de polítiques públiques d’habitatge durant el mandat anterior ha propiciat que actualment Badalona no disposi d’un parc públic i la voluntat de l’Ajuntament és corregir aquesta anomalia”.

És per això que el govern municipal ha acordat destinar una part del superàvit a la construcció de 40 pisos distribuïts en tres promocions. Els emplaçaments estan encara per determinar, tot i que l’Ajuntament ja té detectats alguns solars on podrien anar. L’Àrea d’Urbanisme treballa per poder licitar els projectes durant l’estiu i l’obra a principis de l’any vinent.