Bachcelona, el festival dedicat a la figura de J.S. Bach, arriba a la 5a edició

Avatar photo

El festival s'obrirà la interpretació de la Missa en Si menor de Bach a partir de les cantates originals que el van inspirar

Bachcelona, el festival dedicat a divulgar la figura de J.S. Bach, arriba a la cinquena edició. Se celebrarà del 19 al 25 de juliol amb una programació que ofereix diversos formats de la música de Bach, des d’aquella més tradicional en format concert, fins a la reinterpretació de les obres amb música tecnològica o fins i tot, classes de dansa a partir de les peces del compositor. El festival s’inaugurarà amb ‘L’origen de la gran missa’, on s’interpretarà la Missa en Si menor de Bach a partir de les cantates originals que la van inspirar i tindrà lloc al Palau de la Música a partir de les 20h, amb una estructura que inclou noms com el Cor BZM, la soprano Carine Tinney, la mezzosoprano Maria Chiara Gallo, el tenor Matthew Thomson o el BZM Ensemble entre d’altres.
Bachcelona comptarà un any més amb un convidat habitual del festival, el clavecinista i director de l’Amsterdam Baroque Orchestra, Ton Koompan, que s’encarregarà de fer un espectacle pedagògic per a nens i també donarà una classe magistral oberta a l’Ateneu Barcelonès dirigida als joves solistes de la Beca Bach. Al finalitzar la classe magistral, tindrà lloc una taula rodona per poder interactuar amb el músic.

Així mateix, aquest any, el festival també compta amb la iniciativa del ‘Bach en moviment’, ‘el Maribach’ o el ‘Cubach!’ que consistirà en fer dansa contemporània amb música del compositor, barrejada amb ritmes caribenys o variacions Golberg amb marimba.

També es podrà gaudir del ‘Bachmosferes’, que es desenvoluparà en un espai més íntim. Els concerts tindran lloc en espais privilegiats de l’arquitectura a través del ‘Gaudi Bach’ i el ‘Bach de Cambra’ amb músics com el baríton Stephan Macleod o el clavecí Bertrand Cuillier. Sota el nom de ‘Diàlegs amb la modernitat’, també s’interpretaran concerts dins de cases privades per “crear atmosferes més íntimes” i “vincular espais amb la música del geni alemany”. L’espai concret on es desenvolupi el concert se sabrà en el moment d’adquirir les entrades.

El festival segueix comptant amb la col·laboració de la Filmoteca, on es podran veure tres projeccions: el 21 de juliol a les 21.30h ‘Assajant la Missa en si menor’, presentat per Stephan Macleod; el 23 de juliol a les 16:30h ‘All of Bach’, de la mà de Jan van den Bossche; i el 25 de juliol a les 16:30h ‘The wind’ de Victor Sjöström amb l’acompanyament de DJ Sebastian, Gerard Erruz.

L’objectiu del Bachcelona és “potenciar la vivència, la interacció, la divulgació i els aspectes més inesperats i lúdics de la música de Bach”, ha senyalat el director i fundador del festival, Daniel Tarrida.

Les anteriors edicions han servit per consolidar la iniciativa cultural del festival, i aquest any “hi hauran més activitats i artistes d’arreu del món”, ha explicat el fundador i director del Bachcelona, Pau Jorquera. A més, Jorquera, ha afegit que “la intenció és presentar a Bach creuant-lo amb diverses disciplines, des de concerts al Jamboree fins concerts al Palau de la Música”. El festival respecta la data litúrgica per la qual va ser escrita cada cantata i les audicions es realitzen sempre en esglésies o espais emblemàtics com la Basílica de Santa Maria del Mar o la Catedral de Girona. El projecte està format per un conjunt de músics i cantants professionals que fan possible aquesta iniciativa en format participatiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un home que es banyava a la platja del Marjal, a les Cases d’Alcanar

Notícia següent

La jutge decreta presó comunicada sense fiança per a Sandro Rosell

Notícies relacionades