Ayuso i Abascal visiten Barcelona per començar la campanya electoral

La dreta espanyola es disputa Catalunya traient la bandera contra la llengua catalana

Coincidència o no, aquest dijous, l’alcaldessa de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el líder del partit d’extrema dreta Vox, Santiago Abascal, han coincidit a Barcelona en el que cal interpretar com dos actes de campanya.

La màxima autoritat de la capital espanyola ha aprofitat la visita per reunir-se amb diferents organitzacions que asseguren que el castellà està perseguit a Catalunya amb la nova modificació de la llei educativa LOMLOE. És per això que Ayuso s’ha reunit amb col·lectius com “S’Ha Acabat”, l’Asamblea por una Escuela Bilingüe, la Federación de Asociaciones de AMPAS de Escuelas Concertadas en Cataluña (FAPEL) o Societat Civil Catalana.

Tot i que des del PP de Madrid asseguren que el motiu del viatge s’emmarca en el suport d’Ayuso a qui no pot estudiar el castellà en llibertat, sembla clar que aquest viatge és el tret de sortida de la campanya a les eleccions del febrer pels populars.

Vox, per la seva banda, ha estat molt més clar en els seus missatges i ha explicat que la presència del seu president nacional, Santiago Abascal, era per donar suport a Ignacio Garriga, candidat del partit d’extrema dreta en els comicis que auguren una presència notable de Vox a la cambra catalana.

Abascal ha criticat durament el pacte pels pressupostos del govern pactats amb forces independentistes i ha demanat eleccions generals “per la deriva autoritària del govern de Sánchez”.

A l’acte no s’ha deixat entrar als periodistes del diari El País.

Ciutadans també ataca l’ús del català

Ciutadans Barcelona ha comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar l’actualitat municipal de la ciutat. A més de demanar l’ampliació d’horaris nocturns, la formació de la mà de la seva líder, Luz Guilarte, ha afirmat que a Barcelona hi ha una campanya d’assetjament contra la llengua espanyola.

“El govern separatista i el format pel PSC i els comuns, participen i promouen la vulneració de drets lingüístics que tenen tots els barcelonesos”, ha dit Guilarte. “El monolingüisme està utilitzant-se com a eina d’adoctrinament”, ha afirmat.

Amb tot, les xifres de la Direcció General de Política Lingüística i de l’Idescat, l’Institut d’Estadística de Catalunya indiquen que en realitat l’ús del català està per sota de l’ús que es fa del català. Així mateix, la utilització exclusivament del català a l’administració està prohibida pel Tribunal Suprem.