El 27 Manga Barcelona obrirà les seves portes aquest divendres i fins al dilluns en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, tornant a la presencialitat després que l’edició de 2020 fos en línia per la incidència de la pandèmia de Covid-19.
L’aforament serà menor al de l’última edició presencial, la de 2019, perquè un dels pavellons que s’usaven, el 4, ara és el punt de vacunació de la Fira, i de fet l’organització facilitarà que els assistents que no s’hagin immunitzat aprofitin la proximitat.
No obstant això, atès que les autoritats sanitàries ja permeten el 100% de l’aforament, s’ha calculat un màxim dins de la seguretat i s’ha insistit en la importància de garantir les distàncies i portar màscara, demanant sentit comú als visitants.
Les entrades es van esgotar fa dies i fins i tot es va posar a la venda dimarts passat un romanent, generat per incidències per la saturació de la plataforma de pagament i per tiquets de compromisos que han quedat lliures.
Això sí, durant la pròpia fira es posaran a la venda més entrades si les capacitats ho permeten, en el que seria l’habitual venda en taquilla que, per la pandèmia, en aquesta ocasió es farà en línia.
Així, en total el Manga Barcelona tindrà 70.000 metres quadrats –enfront dels 78.000 de 2019– amb alguns canvis en la distribució d’espais: l’escenari es reubicarà des de la plaça Univers i els restaurants també se situaran en un altre espai, i el nombre d’expositors es reduirà fins al 80% del número prepandèmia.
PROGRAMACIÓ “EXTENSA”
L’organització disposarà un canal en la web, on hi haurà ‘streamings’ i connexions amb el Japó –ja que el país nipó no permet la sortida dels seus expositors per a anar a fires presencials a l’estranger– i també retransmissions d’alguns esdeveniments.
Hi haurà actes dedicats a la retolació de còmics, al ‘shojo’ (màniga dirigit al públic femení), a l’animi en català o al futur de la programació televisiva.
En l’escenari hi haurà ‘streamers’ en directe, concerts i concursos; també es faran tallers i es podrà passejar per la zona d’expositors.
CINEMA JAPONÈS I GASTRONOMIA
Seguirà per tercer any la col·laboració amb CineAsia En línia i Filmin per a la programació cinematogràfica en dos àmbits: les projeccions a la sala del cinema de l’esdeveniment, incloent ‘Belle’, de Mamoru Hosoda, que va passar per l’últim Festival de Sitges (Barcelona), i la programació de Filmin, que acollirà els títols projectats i alguns més.
Continuarà també la part gastronòmica de l’esdeveniment, amb concursos de menjar ramen i ‘showcookings’ de cuina japonesa; i s’estrena una col·laboració amb Casa Seat, que acollirà tres activitats del saló, inclòs una trobada amb els autors dels dos últims cartells de l’esdeveniment, Carles Dalmau i Laia López.
S’actualitzarà l’exposició sobre els 25 anys de la fira que es va poder veure en l’última exposició presencial, i també hi haurà un espai per a la cultura coreana i el ‘K-Pop’.
D’entre els artistes que passaran pel festival, l’organització va destacar a Hirako Waka, Kohinata Marco, Kenny Ruiz, Jimi Macías, Wade Otaku, Drawill i Jorge Arranz.