Assetja i insulta de manera racista als seus veïns a Barcelona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Fiscalia de Delictes d’Odi ha demanat condemnar a un home a dos anys de presó per presumptament assetjar i insultar de manera racista als seus veïns de baix, inquilins d’un edifici de l’Ajuntament de Barcelona destinat a persones vulnerables per la seva edat o per tenir una discapacitat.

L’escrit d’acusació, consultat per Europa Press, explica que l’acusat ha provocat als seus veïns “una situació d’insuportable fustigació” durant almenys un any i mig, dedicant-se a fer sorolls molestos i a llançar a la seva terrassa lleixiu, salfumán, restes de menjar, excrements, cristalls i trossos de porc per a molestar-los per ser musulmans.

Des d’abril de 2019 en el pis de baix viu una família formada per un home marroquí de 77 anys, una dona malalta de càncer i la seva filla, amb una discapacitat, als qui l’acusat va arribar a “generar-los situacions de temor en exhibir-los objectes contundents”, i el fiscal recorda que la Guarda Urbana va acudir diverses vegades a l’edifici per episodis d’assetjament.

L’home també va col·locar cartells en l’edifici ratllant a la família de ‘maltractadors’ i amb insults xenòfobs, i va increpar al seu veí dient-li: “Ets un moro de merda, ves-te al teu país tu i la teva família”.

Altres vegades va increpar a treballadores de l’Ajuntament que atenien la família, i en concret a una la va cridar “sudaca de merda i puta” quan ella li va recriminar que hagués llançat salfumán a la terrassa dels seus veïns.

A causa de “la freqüència i la intensitat de tots aquests fets”, la família ha demanat a l’Ajuntament que els canviï de pis perquè la situació s’ha tornat insostenible per al seu dia a dia, en paraules del fiscal.

L’escrit de la Fiscalia demana condemnar-lo a dos anys de presó per tres delictes d’assetjament, imposar-li una ordre d’allunyament dels seus veïns durant tres anys i una indemnització de 2.000 euros per a cadascun.