La víctima de violència masclista a Granollers “temia per la seva vida”

Així ho ha fet saber la familiar de la víctima durant la segona sessió del judici a l'Audiència de Barcelona

Imatge de recurs de l'audiència de Barcelona. Foto: Cedida.

Un familiar de la dona assassinada presumptament per la seva parella prop del riu Congost de Granollers (Barcelona) el passat 17 de juliol de 2018, ha informat que la víctima va advertir la seva tieta que “temia per la seva vida i que tenia por que li arribés a passar alguna cosa”.

Així ho ha fet saber la familiar de la víctima durant la segona sessió del judici a l’Audiència de Barcelona, després que aquest passat dimarts declarés l’acusat i negués els fets, al·legant que ella se’n va anar de casa després d’una discussió.

“La tractava molt malament, la tancava i no la deixava sortir del pis. Algun cop vaig veure alguna marca de lesió al seu cos, però ella em deia que havia caigut i que s’havia colpejat, coses d’aquest tipus i jo, suposadament, me la creia”, ha manifestat la seva tieta al judici.

El dia que va desaparèixer, la seva tieta va anar a casa de la seva germana (la mare de la víctima) i en arribar es va trobar a l’acusat “plorant, dient que no apareixia, fent el show…”. La tieta ha afegit que al principi es va creure la versió de l’home però que, posteriorment, ja no.

“Tots vàrem desconfiar d’ell. Ella era com una filla per a mi. Sempre desitjava el millor per a ella. Ella deia que l’estimava molt, que estava molt enamorada d’ell i que no podia deixar-lo”, afegia.

La Fiscalia, per la seva part, demana una condemna de 26 anys de presó per delictes d’assassinat i maltractament de gènere habitual, per presumptament haver posat fi a la seva vida després d’una discussió i d’amagar el seu cadàver.

Tanmateix, una veïna de la víctima ha explicat que no va presenciar discussions entre la parella ni va escoltar res la nit de la desaparició. Una altra ha dit que va trucar diverses vegades a la dona, però que no va aconseguir contactar amb ella.

Testimonis del cas

Un altre familiar de la víctima ha manifestat que la nit de la desaparició, l’home li va trucar i li va afirmar que la víctima se n’havia anat i que, durant l’operatiu de cerca de la dona, l’home “va tindre una actitud més activa després de passar per on va aparèixer el cadàver” dos mesos després.

Una amiga de la parella ha explicat que l’home era una mica manipulador, que sempre anava darrere d’ella i que la va sorprendre que, durant la cerca de la víctima, ell fos l’últim a arribar: “Si era la seva parella, hagués estat lògic que arribés el primer”.