TerrorMolins consolida el format híbrid en la seva 40a edició

A les 198 pel·lícules que s'hi projectaran, entre llargs i curts, s'hi sumen una trentena d'activitats paral·leles

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Foto de grup durant la presentació de la 40a edició del TerrorMolins. ACN

El TerrorMolins, el Festival Internacional de Cine de Terror de Molins de Rei, celebra enguany la seva 40a edició consolidant el format híbrid estrenat l’any passat per la pandèmia, que el va portar a una “nova dimensió”. Aquest dijous es posa en marxa la vessant online on, a través del web del certamen i de la plataforma Filmin, es podran veure fins a 89 pel·lícules.

Serà entre el 5 i el 14 de novembre, quan Molins de Rei serà “epicentre” del cinema de terror amb la projecció de 109 pel·lícules més, d’entre les que destaquen 4 estrenes mundials, i una trentena d’activitats paral·leles com ara exposicions, xerrades o tallers. El festival estrena seu al Foment Cultural, amb molta més capacitat, amb l’objectiu de “seguir creixent”.

Durant la roda de presentació d’aquest edició, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha posat en valor la feina que els organitzadors del certamen han fet els darrers anys per convertir TerrorMolins en una gran eina de projecció del municipi a l’exterior. En aquest sentit, ha recordat que en aquestes 40 edicions, el certamen ha passat de ser una marató de 16 hores de projeccions a un festival consolidat que durant 10 dies esdevé “referent” del gènere amb més de 150 persones acreditades aquest any.

Roger Sàbat, coordinador del TerrorMolins, ha apuntat que enguany han apostat pel format híbrid perquè l’any passat, tot i que fos per obligació, van comprovar com les projeccions online, que van seguir 35.000 persones, podien portar el festival a una “altra dimensió”. “L’online ha vingut per quedar-se perquè ens obre una finestra infinita de possibilitats a l’arribar a moltíssima més gent”, assenyala.

Sàbat ha explicat que el ‘leimotiv’ d’aquesta 40a edició, que ha definit com la de la “recuperació”, serà la contracultura per homenatjar el moment històric en què va néixer el festival l’any 1973. “Tot respira contracultura aquest any per reivindicar aquell esperit revolucionari de fer les coses per provocar i canviar les coses”, ha afegit.

En aquesta línia, un dels plats forts serà l’exposició retrospectiva que es podrà visitar del 29 d’octubre al 14 de novembre a la sala de Ca n’Ametller per a commemorar les 40 edicions del festival. Les imatges, tant gràfiques com audiovisuals, seran l’eix vertebrador de l’exposició, que estarà estructurada per dècades, des dels 70 del segle passat, fins a l’actualitat, amb un protagonisme destacat pel públic i el propi cinema de terror.

Per altra banda, el TerrorMolins presentarà un Fanzine que materialitzarà aquest mateix llegat a través de col·laboracions de personalitats que han acompanyat el festival, sigui com a públic o com a membres de l’organització. El fanzine contindrà imatges i textos de la mà dels artistes Josep Bergadà, Alfred Bofill, Jaume Montmany o David Izquierdo; d’un dels fundadors del certamen, Joan Domènech i de gent del sector com els crítics Antonio José Navarro i David Pizarro, entre moltes altres persones.

De la Secció Oficial, els cineastes que assistiran al festival per a presentar els seus films seran Fernando González Gómez i Raúl Cerezo, amb ‘La pasajera’; i Fercks Castellani i l’actor Javier Godino, amb ‘Lo inevitable’. Una altra de les principals seccions del TerrorMolins, ‘Being Different’, amb les propostes més arriscades i singulars, comptarà amb la presència de Johannes Grenzfurthner i Chino Moya, tots dos presents per l’estrena nacional dels seus respectius films, ‘Masking Threshold’ i ‘Undergods’, propostes radicals i transgressores que es podran veure al país per primera vegada de la mà del TerrorMolins. De la secció True Survivor, el cineasta bielorús Vladimir Zinkevich assistirà al festival amb la seva comèdia de terror psicotròpic ‘Spice Boyz’, i el gallec Javi Camino presentarà ‘Jacinto’.

Impuls a les activitats professionals

Personalitats com Kike Maíllo, Gabriela Iacob o Ramon Térmens; empreses com Filmax, Ikiru Films, Life & Pictures, Movistar+, Planet Horror o TV3, entre moltes altres, formaran part d’unes jornades professionals que constaran de pitchings, estudis de casos, taules rodones i diverses activitats més al Teatre del Foment.