Molins de Rei dedica un espai de record al dol perinatal dins del cementiri municipal

És un espai pensat perquè les famílies que han passat per aquesta situació tan dolorosa puguin recordar al seu fill o filla

La mort perinatal és la que es produeix des de la gestació fins als primers dies després del naixement. La pèrdua d’un fill o filla durant l’embaràs, el part o els primers dies de vida és un fet molt traumàtic per a les famílies.

El cementiri de Molins de Rei ha habilitat un espai dedicat al dol perinatal, amb motiu del Dia Mundial, per recordar aquests  nadons morts abans o poc temps després de néixer. És un espai pensat perquè les famílies que han passat per aquesta situació tan dolorosa puguin recordar al seu fill o filla. 

 En el lloc del recordatori en el qual s’hi pot trobar una placa amb la inscripció “Espai en memòria dels nadons que no han pogut ser entre nosaltres. La vostra empremta estarà gravada sempre en els nostres cors”, està ubicat a la Plaça Sant Miquel del Cementiri Municipal. 

Amb la creació d’aquest memorial al cementiri, l’Ajuntament de Molins de Rei,  vol ajudar les famílies a tenir un racó especial de record i, alhora, contribuir a donar visibilitat al dol gestacional i perinatal, una realitat sovint silenciada. 

Durant l’acte d’inauguració d’aquest espai a la Plaça sant Miquel, del cementiri municipal, es va gaudir de la lectura de poemes a càrrec de l’actriu i poetessa Estel Solé i la interpretació d’una peça musical a càrrec d’Ángela Bover alumna de l’Escola Municipal de Música Julià Canals. 

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha destacat que “un espai simbòlic, com aquest, té sentit en la mesura que són compartits i interpretats “perquè les famílies i persones colpides per aquesta pèrdua puguin gestionar el dol i es trobi un espai per pensar i gestionar la desaparició d’un ésser estimat”.

La regidora d’infància, Carme Madorell, ha assenyalat que “l’espai físic construït és simbòlic, sobri i poderós, i vol transmetre sentiment perquè les persones puguin recordar amb dignitat i estima”.

Finalment, destacar que aquesta actuació és fruit d’una moció presentada per ERC-Molins i aprovada per unanimitat al plenari municipal.