L’Hospitalet modifica el PGM per construir a Sanfeliu una residència de gent gran

Avatar photo

El centre serà gestionat per l’entitat Suara, que ha arribat a un acord amb el propietari del terreny

El Ple municipal ha aprovat de forma inicial la Modificació puntual del Pla general metropolità per crear un equipament destinat a residència per a gent gran i per canviar l’ús d’uns equipaments per a allotjaments de dotació públics al barri de Sanfeliu.

El dictamen preveu construir una residència per a la gent gran al solar comprès entre els carrers de Sanfeliu, Pompeu Fabra, les Planes i Sant Jordi. La modificació preveu que sigui un edifici de planta baixa més cinc plantes que es construirà en uns terrenys privats. El propietari del terreny ha arribat a un acord amb l’entitat Suara perquè gestioni la residència, que serà de caràcter privat però comptarà també amb places concertades amb la Generalitat.

El mateix dictamen també recull el canvi d’ús dels locals qualificats d’equipament al sector Sanfeliu, a la façana del carrer de l’Estronci i Porta Sanfeliu, per convertir-los en 8 allotjaments de dotació públics. Aquesta modificació s’adapta als canvis legislatius del Decret llei 17/2019, de 23 de desembre, de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge de la Generalitat de Catalunya. Aquest decret va substituir la figura d’habitatge de dotació públic vigent fins aleshores per un nou concepte d’allotjament de dotació que vol donar resposta a persones amb dificultat d’emancipació, i que s’obre cap a una tipologia més diversa i adaptable a les necessitats de residència temporal de col·lectius com ara el dels joves, la gent gran o persones vulnerables.

El Ple també ha aprovat una modificació de crèdit del pressupost municipal que permetrà, entre d’altres, incrementar en 630.000 euros la partida d’ajudes alimentàries per a famílies vulnerables de la ciutat.

Lectura de dues declaracions institucionals

La sessió del Ple municipal d’avui ha començat amb la lectura de dues declaracions institucionals. Una, dona suport als acords adoptats per evitar el tancament de l’Acadèmia Cultura i a la seva incorporació a la xarxa d’escoles de L’Hospitalet. El text recolza els punts acordats entre el Departament d’Educació, la comunitat educativa, l’Arquebisbat de Barcelona i l’empresa gestora de l’Acadèmia Cultura, amb la mediació de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Federació de CCOO-Educació, de moratòria durant un any per evitar el tancament del centre, així com realitzar els tràmits necessaris per implementar el canvi de titularitat i incorporar l’Acadèmia Cultura a la xarxa d’escoles públiques de L’Hospitalet a partir del curs 2022-2023.

La declaració també insta el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a donar compliment a l’acord signat el 19 de febrer de 2020, entre el mateix Departament i l’Ajuntament, atesa la manca de places escolars i la saturació de ràtios de les escoles existents, per tal de poder planificar i construir una nova escola pública d’infantil i primària a l’espai d’acollida de la escola provisional Ernest Lluch quan aquesta es traslladi a l’espai definitiu del carrer del Montseny.

L’altra declaració institucional fa referència a l’adhesió de l’Ajuntament a la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals. Aquesta coalició, iniciada el 2018 per les ciutats de Barcelona, Nova York i Amsterdam, compta ja amb més de 50 ciutats de tot el món adherides, amb l’objectiu de protegir i defensar els drets humans a Internet, tant a escala local com mundial. El text recull que ja que internet ha passat a formar part del nostre dia a dia, les ciutats, com a institucions democràtiques més properes a les persones, “estem compromeses a eliminar els impediments per aprofitar les oportunitats tecnològiques que milloren les vides dels nostres habitants, i proporcionar infraestructures i serveis digitals segurs i fiables que ajudin les nostres comunitats”.

La declaració també recull que “els principis dels drets humans com ara la privacitat, la llibertat d’expressió i la democràcia s’han d’incorporar intencionadament a les plataformes digitals, començant pels serveis i les infraestructures digitals sota control municipal”.

Mocions aprovades

En l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat a proposta del Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i L’Hospitalet en Comú Podem-En Comú Guanyem, un text de suport al dia 1 de maig, el dia del treballador, en el qual s’acorda sol·licitar al Govern d’Espanya que estableixi mecanismes que assegurin que l’arribada dels fons europeus permetin impulsar més polítiques actives per a la creació d’ocupació de qualitat en sectors de futur. També s’insta la Generalitat a través del SOC a tenir en compte el món local i la concertació amb els agents socials a l’hora de definir les polítiques d’ocupació. Finalment, la moció recull continuar potenciant el Bio-clúster sanitari, que ha de ser un element emblemàtic de la ciutat, en el qual la recerca, la innovació, el coneixement i l’atenció sanitària esdevinguin referents, i amb capacitat de creació de nous llocs de treball de qualitat i de retenció de talent. El text ha comptat també amb el vot favorable de Ciutadans en els punts 1 i 2 i amb l’abstenció per part del PP.

Respecte a les mocions individuals, a proposta del PSC s’ha aprovat la moció condemnatòria dels actes de violència que han tingut lloc durant el darrer mes a Colòmbia. Hi han votat favorablement la resta dels grups polítics, tot i que el PP ha votat favorablement només els punts 1 i 3 del text i s’ha abstingut en la resta.

A iniciativa d’ERC, s’han aprovat per unanimitat els punts 1, 2 i 4 de la moció per l’eliminació del cablejat de les façanes i el soterrament del cablejat aeri, ja que el PSC s’ha mostrat en contra del punt 3.

El Ple també ha aprovat, a proposta de Ciutadans, una moció per implementar mesures d’ajuda al sector de l’oci nocturn arran de la pandèmia de la Covid-19. El text ha tingut els vots favorables dels grups del PSC i PP, i de LH en Comú Podem-En Comú Guanyem, en els punts 3 i 4, mentre que ERC s’ha abstingut.

Finalment, a proposta del PP, ha tirat endavant la moció per impulsar un nou parc de bombers a la zona sud de L’Hospitalet amb els vots favorables dels grups del PSC, LH en Comú Podem-En Comú Guanyem, Ciutadans i d’ERC en els punts 2 i 3 del text; i també ha prosperat parcialment (excepte el punt 3), la moció que presentava el PP sobre la guàrdia urbana, amb el vot favorable parcialment de tots els grups municipals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Inaugurat el consultori mèdic de Castellciutat

Notícia següent

Cambrils treu un ampli programa d’activitats per reactivar el turisme aquest estiu

Notícies relacionades