Les llibreries de Granollers se sumen a la celebració del Sant Jordi alternatiu del 23 de juliol

Pel que fa a la signatura de llibres, es durà a terme aquest dissabte 18 de juliol

Imatge recurs de Sant Jordi. Foto CEDIDA
El dijous 23 de juliol les llibreries de Granollers se suma a la celebració del Sant Jordi alternatiu ideat per la Cambra del Llibre (integrada pel Gremi d’Editors, Associació d’Editors en Llengua Catalana, Gremi de Llibreters, Gremi de Distribuïdors i Gremi de la Indústria Gràfica) i el Gremi de Floristes, davant la impossibilitat de celebrar la diada el 23 d’abril, quan ens trobàvem en ple confinament per la Covid-19.
Així, cinc llibreries instal·laran parada de llibres al carrer, davant el seu mateix establiment: llibreria La Gralla, a la plaça dels Cabrits; Abacus, davant del mercat de Sant Carles; Carbó, al c. Anselm Clavé; Santa Anna, a la plaça de la Caserna; i Molins, al c. Joan Prim. Hi seran tota la tarda, de 17 a 22 h. Pel que fa a floristes, Les Flors posarà parada de roses al c. de Corró i la Floristeria Adelina, al c. de Balmes.
No hi faltarà la signatura de llibres, que es farà prèvia al dia 23. Serà aquest dissabte, 18 de juliol, promoguda per les editorials i La Gralla en tres franges horàries: al migdia, de 12 a 1, firmaran Xavi Barroso, Carla Gracia, David Nel·lo, Joaquim Brustenga, Ivette Nadal, Esteve Plantada i Jofre Martell; a la tarda, de 6 a 7, hi haurà Gemma Ruiz, Empar Moliner, Enric Calpena, Carlota Gurt, Jaume Funes, Rafel Nadal i Gemma Capdevila; i de 7 a 8, serà el torn de Care Santos, Toni Cruanyes, Laia Aguilar, Gaspar Hernández, Pilar Rahola, Maria Carme Roca i Núria Pradas.
També la llibreria La Gralla promovia la setmana passada la presentació del darrer llibre del pianista i escriptor granollerí Jordi Masó, Ambrosia. Per a aquest dijous, hi ha prevista la presentació de l’últim llibre d’una altra vallesana, Anna Ballbona. La periodista i escriptora parlarà de la seva novel·la No soc aquí, Premi Anagrama, amb el també periodista Donat Putx (pl. J. M. Folch i Torres, 20.45 h).
La celebració de Sant Jordi en l’etapa de nova normalitat obliga a adoptar un seguit de mesures per garantir la seguretat: caldrà fer servir la mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans de tocar els llibres i mantenir la distància interpersonal.
La iniciativa vol contribuir a reactivar el sector del llibre que, com la resta del món de la cultura, s’ha vist molt perjudicat per la crisi del coronavirus.