L’alcaldessa de Sant Joan Despí demanarà una ampliació de les places de Formació Professional

Belén García ha pres aquest compromís en una visita que ha realitzat aquest dimecres a l'Institut d'Educació Secundària (IES) Ferrer i Guàrdia

L’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, s’ha compromès a traslladar a la Generalitat de Catalunya la necessitat d’ampliar l’oferta de places i de cicles de Formació Professional a Sant Joan Despí per donar resposta a l’alta demanda existent. Belén García ha pres aquest compromís en una visita que ha realitzat aquest dimecres a l’Institut d’Educació Secundària (IES) Ferrer i Guàrdia.
Arrel de l’alta demanda que s’ha registrat arreu de Catalunya per estudiar Formació Professional aquest curs 2021-2022 i davant les dificultats que moltes noies i nois han tingut per accedir als estudis desitjats, l’alcaldessa ha visitat l’IES Ferrer i Guàrdia per conèixer de primera mà la situació de la Formació Professional a Sant Joan Despí i les necessitats existents. Belén García s’ha reunit amb l’equip directiu de l’institut i s’ha compromès a traslladar les seves necessitats a la Generalitat per tal que l’administració autonòmica hi doni resposta.
Actualment, l’IES Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí té cicles de Formació Professional de Comerç i Màrqueting (un grau mitjà i dos graus superiors) i de Sanitat (dos graus mitjans). Aquest curs 2021-2022, més de 200 persones que van fer la preinscripció per cursar la Formació Professional al Ferrer i Guàrdia es van quedar sense plaça, més d’una trentena dels quals eren nois i noies de Sant Joan Despí.
“Cal una millor planificació per part del Departament d’Educació de la Generalitat perquè no es repeteixi la situació d’aquest curs, on la manca de places públiques ha deixat molts alumnes sense possibilitat de cursar els estudis que desitjaven”, ha manifestat l’alcaldessa.
En aquest sentit, Belén García ha assenyalat que cal una major inversió de la Generalitat per ampliar l’oferta de places de Formació Professional a Sant Joan Despí. “És necessari obrir nous espais a l’IES Ferrer i Guàrdia per poder ampliar els grups dels cicles formatius actuals i poder obrir un cicle superior de Sanitat, que doni continuïtat a l’alumnat que ja hi fa el grau mitjà i que doni resposta a les necessitats de personal que té l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi”, segons García.
L’alcaldessa també ha expressat que cal una coordinació de la Generalitat amb els ajuntaments per fer una planificació conjunta de les necessitats formatives de tot el Baix Llobregat.