La socialista Ana Alba és escollida nova alcaldessa de Sant Andreu de la Barca

Agafa el relleu d'Enric Llorca i posa al centre de l'acció de govern els veïns i el combat contra la crisi de la covid

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La socialista Ana Alba ha estat escollida nova alcaldessa de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) en un ple municipal extraordinari que s’ha celebrat al Teatre Núria Espert. La fins ara regidora d’Urbanisme i Obres Municipals del consistori, on hi governa el PSC en coalició amb Cs, agafa el relleu d’Enric Llorca, que el passat dijous 29 de juliol va renunciar oficialment al càrrec que ha ostentat des de l’any 1995.

Alba, que ha estat investida amb tretze vots, dos més que els necessaris per assolir la majoria absoluta, i sense cap altra candidatura alternativa. En el seu discurs, ha posat els veïns del municipi i la lluita contra els efectes de la covid al centre de la seva acció per als gairebé dos anys restants de mandat.

El ple s’ha celebrat presencialment de manera excepcional al teatre municipal, situat a escassos metres de l’Ajuntament, amb la voluntat que hi pogués acollir el màxim de gent possible, donades les limitacions sanitàries vigents. Entre els convidats, hi destaca el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, que ha assistit convidat pel PSC.

L’acte ha comptat amb un discurs de comiat del ja exalcalde, Enric Llorca, que s’ha mostrat emocionat pel suport rebut en tots els anys que ha assumit el càrrec, des del 1995 fins el 2021. “La transformació de Sant Andreu ha estat possible gràcies a tots vosaltres, les famílies, entitats i ciutadans que estimen el seu poble i han entès que el que volíem era millorar la ciutat”, ha expressat.

Un cop acabat el discurs de Llorca, s’ha donat pas a la constitució del ple, aprovant la urgència del mateix per unanimitat i on els diversos grups municipals han apuntat que no presentarien candidatura, tret del PSC. Això ha permès donar pas a un torn de paraula dels portaveus dels grups i a continuació votar la candidatura d’Ana Alba, que ha rebut els tretze vots que li han permès assumir l’alcaldia.

L’alcaldessa ha fet una primera acceptació verbal del càrrec, i posteriorment l’ha promès amb els mecanismes legals que s’estableixen un primer cop, i un segon amb una tradició local, basada en fer un jurament sobre el Segon Llibre dels Jurats, que data del segle XVI, i que és la mostra més antiga de reglament intern de la localitat.

Covid i reptes socials

En el seu discurs d’investidura, la nova alcaldessa ha agraït que cap altra força hagi presentat candidatura, un fet que permet el diàleg des del seu primer minut de mandat, ha defensat. Alba ha posat al centre de la seva acció de govern els ciutadans de la localitat, motiu pel qual ja ha avançat que visitarà diferents carrers i places per conèixer de primera mà què amoïna els veïns. “Sóc conscient del repte que afronto i vull escoltar tots els veïns i veïnes”, ha dit.

En aquesta línia, ha anunciat que presentarà un pla d’actuació per plantejar solucions als reptes que te la ciutat, com ara la lluita contra els efectes de la covid, que tenen incidència en ciutadans i comerciants. “També hem de ser capaços de fer front a reptes com la transició ecològica i energètica, la mobilitat sostenible o l’habitatge públic”, sense deixar de banda el foment de les zones verdes, el foment de la digitalització i sense bretxes de gènere.