Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Granollers reubica 28 parades del mercat del dijous a la plaça de Barangé

Avatar photo

El canvi té com a objectiu ampliar l’espai de pas i afavorir la distància social en sis punts concrets del mercat setmanal

El dimarts dia 25 d’agost va entrar en vigor un decret de la Generalitat que regula tot un seguit d’activitats a la ciutat amb l’objectiu de reduir la incidència del COVID-19 a la ciutat. L’Ajuntament de Granollers va expressar a l’autoritat sanitària la seva sorpresa per la inexistència d’indicacions sobre el mercat del dijous -una de les concentracions més importants que es fan a la ciutat-.

El Govern de la ciutat es va adreçar al PROCICAT, màxim organisme de la Generalitat en la gestió de l’epidèmia, amb una pregunta molt concreta: “L’autoritat sanitària té intenció de regular els mercats a Granollers?”. Dissabte 29 d’agost es rebia la resposta: “L’autoritat sanitària no farà cap limitació al mercat, atès que considera que el Pla Sectorial, aprovat el 22 de juliol, és una regulació suficient”.

 

Vista aquesta resposta, l’Ajuntament de Granollers ha volgut donar un pas més en l’aplicació de l’esmentat Pla Sectorial. Per això, els Serveis Municipals han analitzat els punts en els que, per la seva dimensió, en determinats moments es poden superar algunes de les limitacions indicades pel PROCICAT. Així s’ha decidit desplaçar aquelles parades que, per diferents motius, no garanteixen 4 metres de pas i, per tant, poden provocar aglomeracions que, en els moments que vivim, cal evitar.

 

Així doncs, es canviarà l’emplaçament de 28 parades ubicades en 6 punts concrets del mercat per oferir el màxim de garanties a la ciutadania en compliment de la normativa del Departament de Salut pel que fa a aforament i distància social.

Els punts on s’ha determinat, a través de diversos informes tècnics, que és més difícil mantenir les mesures d’aforament, distància i espai de pas són:
– Carrer del Rec, entre Verge de Núria i plaça de la Caserna
– Carrer de Sant Jaume, entre Sant Josep i plaça de Folch i Torres
– Carrer de Sant Jaume, entre el número 12 i la plaça de la Caserna
– Plaça de la Porxada, entre plaça de l’Església i carrer de Barcelona
– Plaça de Maluquer i Salvador, davant del número 1-3
– Carrer de Sant Roc, davant del número 10

Les 28 parades que es troben habitualment en aquests espais s’instal•laran a la plaça de Barangé als punts assignats per mitjà d’un sorteig celebrat aquest dimecres al matí.
El nou emplaçament serà vigent mentre duri l’emergència, període en el qual l’ordenació del mercat està subjecte a les determinacions del PROCICAT.

Més informació i vigilància per garantir el compliment de les mesures per evitar el contagi de la COVID-19

Aquest canvi en la ubicació d’algunes de les parades del mercat del dijous se suma a l’augment del dispositiu d’informació i vigilància a la ciutat per garantir el compliment de les mesures de seguretat. Durant el mes d’agost agents cívics, inspectors municipals, informadors i Policia Local han vetllat per la correcta aplicació dels protocols de seguretat. En aquest sentit, aquest estiu la Policia Local de Granollers ha aixecat 142 actes per incompliment de les mesures de prevenció de la COVID-19.

 

S’insisteix un cop més en la necessitat de reduir la interacció social (es prohibeixen les trobades de més de 10 persones), d’extremar la prevenció i limitar la sortida al carrer si no és indispensable i fer-ho durant el mínim temps possible.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Temporada Alta reforça les produccions catalanes

Notícia següent

Alcanar incorpora dos treballadors per a reforçar la neteja viària del municipi

Notícies relacionades