Granollers obre la captació de voluntariat per al Mundial d’handbol d’aquest desembre

Es necessitarà més de 300 persones per donar suport a l’organització del Campionat del Món

La seu de Granollers estima que necessitarà més de 300 persones per a les diferents tasques que comporta l’organització del Campionat del Món d’Handbol Femení que tindrà lloc de l’1 al 19 de desembre a la ciutat, amb 32 seleccions nacionals participants.

Totes aquelles persones a partir de 16 anys, amb permís de pare, mare o tutor, i de 18 anys en endavant poden ser voluntàries. Per inscriure’s cal emplenar el formulari de la web oficial del Mundial: https://spainhandball2021.com. El termini màxim per apuntar-s’hi acaba el 14 de novembre. La seu de Granollers, un cop rebuda la inscripció, es posarà en contacte amb aquestes persones per tal de concretar aspectes com la seva disponibilitat horària, la preferència d’ubicació, etc.

El voluntariat és un element estratègic per al bon funcionament d’un esdeveniment de la magnitud d’un campionat del món. Les tasques que poden fer les persones voluntàries són, entre d’altres, de logística, atenció a la pista, atenció a mitjans de comunicació, suport en tasques de protocol, etc.

L’any 2013, quan Granollers va ser una de les seus del Campionat del Món masculí, va comptar amb gairebé 300 persones voluntaris i voluntàries de diverses edats. Anteriorment, com a subseu d’handbol dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, Granollers va disposar de 500 voluntaris i voluntàries que van donar suport a les necessitats organitzatives de l’esdeveniment.

El Mundial d’Handbol Femení, que organitza per primera vegada Espanya i que també té com a seus Castelló, Llíria i Torrevieja, serà el més nombrós que s’ha fet mai. S’iniciarà l’1 de desembre amb el partit inaugural a Torrevieja i la competició començarà a Granollers el dia 2.

Els 32 equips s’agruparan en 8 blocs de 4 equips. Els grups A (França, Montenegro, Angola i Eslovènia) i F (Dinamarca, país asiàtic encara per decidir, Tunísia i República del Congo) disputaran la fase prèvia a Granollers.

En concret, al Palau d’Esports de Granollers es disputaran un total de 38 partits, 12 de fase prèvia, amb 8 equips, 18 partits de segona fase o Main Round amb 12 equips participants, els quarts de final, semifinal, partit per al bronze i la final.

L’organització local del Mundial fa una crida a la ciutadania per fer-se voluntari i viure l’experiència d’aquesta cita internacional, tractant-se d’un gran repte per a Granollers, que necessita de la màxima participació per assolir els seus objectius.