Granollers fa canvis en el recorregut de la cavalcada de Reis

També s'anul·len el Parc Infantil de Nadal, les festes de la Nit dels Innocents i la Revetlla dels Ignorats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El programa d’actes de Nadal s’ha de modificar en aplicació de les mesures de prevenció de la Covid-19 vigents fins al 6 de gener. Les activitats que s’han anul·lat són el Parc Infantil de Nadal, les festes de la Nit dels Innocents i la Revetlla dels Ignorats.

Pel que fa als tallers de fanalets i picarols i la Fàbrica dels Desitjos s’han adaptat a les noves mesures per tal de respectar les distàncies i els espais del 70 % de l’aforament. Es desinfecten els espais entre torn i torn i les persones que no hagin pogut venir a fer el taller podran recollir el seu fanalet per fer-lo a casa el dimecres 29 de desembre a partir de les 16 h al punt d’informació de Roca Umbert (entrada del c. Prat de la Riba, fins exhaurir unitats). Els fanalets també es podran recollir a la visita que faran els patges als barris de Granollers el diumenge 2 de gener a partir de les 17 h, on els nens i nenes també podran entregar la carta als patges gregorins i gregorines. Les visites es fan totes a l’aire lliure i s’han eliminat les xocolatades i els tallers.

El campament del patge Gregori també s’ha adaptat a la normativa i tot el recorregut serà exterior. S’han eliminat els circuits previstos inicialment per espais interiors. Per tal de poder donar cabuda al màxim nombre possible d’infants i evitar concentracions, s’ampliaran els horaris pel dia 4 de gener.

La cavalcada s’allarga pel tram final i sortirà i acabarà al mateix lloc, a Roca Umbert. Per tant el recorregut serà: Roca Umbert, c. de Lluís Companys, Camp de les Moreres, Magalles, Cristòfol Colom, plaça de Serrat i Bonastre, av. Sant Esteve, av. del Parc, c. Girona, Torras i Bages, pl. Constitució, Roger de Flor i Roca Umbert. Es demana a la població que no s’aglomeri ni a l’inici ni al final ni a cap tram de la cavalcada, portin la mascareta posada en tot moment i respectin la distància de seguretat.

La part artística de la cavalcada s’ha hagut de reduir i no hi podran participar els 200 voluntaris previstos inicialment. També s’han eliminat les parts de la cerimònia que comportaven aglomeracions com la picoralada d’inici i la recepció del nens i nenes a la Porxada. El discurs dels Reis s’emetrà per VOTV a les 20.30 h el dia 5 de gener.