Entreguen al jutge “noves proves” per reobrir la causa per la mort d’Helena Jubany el 2001

La família d’Helena Jubany, assassinada a Sabadell (Barcelona) el 2001, ha presentat “noves proves” al Jutjat de Primera Instància 2 de la ciutat per reobrir la causa i reprendre la investigació de la mort de la jove, que es va arxivar sense resoldre’s.

Ho ha explicat l’advocat Benet Salellas en declaracions als periodistes aquest dimarts: van presentar la sol·licitud el 5 de juny amb elements desconeguts en arxivar la causa en 2005 i que “qüestionen d’arrel les declaracions que diferents intervinents van fer en la fase d’investigació”.

Salellas ha detallat que han aportat elements documentals, testificals i tècnics, que “denoten i esfondren les coartades dels principals sospitosos”.

Han presentat la petició al Jutjat de Primera Instància 2 de Sabadell, que va portar la causa anteriorment, però “s’ha d’acabar de concretar” quin jutjat s’encarregarà ja que ara és un jutjat civil després d’un canvi del jutge titular.

Davant la prescripció del delicte en 20 anys (es complirà el 2021 pels qui mai van ser imputats, i quatre anys després pels quals sí que ho van ser), Salellas ha assenyalat que “hi ha temps per poder fer una investigació seriosa” en un any.