Entra en funcionament el nou sistema d’estacionament a àrees de càrrega i descàrrega

Les àrees de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) són una part de les places actuals de càrrega i descàrrega més cèntriques de la ciutat

El proper dilluns 28 de febrer entra en funcionament el nou sistema d’estacionament a les àrees de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) que corresponen a una part de les places actuals de càrrega i descàrrega més cèntriques de la ciutat. En concret s’han habilitat 80 places com a Distribució Urbana de Mercaderies (DUM), places per a càrrega i descàrrega gratuïtes, amb un estacionament màxim de 30 minuts, situades al voltant dels carrers amb més activitat comercial. Aquest canvi incrementarà la disponibilitat de places de càrrega i descàrrega i millorarà l’eficiència de la distribució de mercaderies al centre de la ciutat.

Així doncs, a partir del 28 de febrer les persones usuàries d’aquestes places hauran de fer la validació automàtica de l’estacionament mitjançant l’aplicació mòbil gratuïta AparcarE. Cal descarregar i instal·lar l’app (disponible a Google Play i l’App Store) i registrar-hi el vehicle de distribució de mercaderies.

Cada zona d’estacionament està associada a un codi QR específic. D’aquesta manera, quan es faci ús de les places DUM caldrà validar l’estacionament escanejant al codi QR que hi ha a la senyalització de l’àrea. Es disposarà d’un màxim de 30 minuts per a l’operació de càrrega i descàrrega. En cas que s’abandoni la plaça abans d’aquesta mitja hora, caldrà indicar a l’aplicació que s’ha deixat lliure.

Podeu consultar la ubicació de les diferents places on s’aplica aquest sistema en l’apartat de l’Àrea DUM del web www.granollers.cat/aparca

Entren en funcionament les noves àrees verdes i blaves

També el dilluns 28 de febrer entren en funcionament unes 300 places d’àrea verda amb l’objectiu principal d’afavorir l’aparcament del veïnat de diversos barris de la ciutat. D’aquestes places, 205 s’han creat al barri de Primer de Maig, als carrers Pius XII (entre Isabel de Villena i Enric Prat de la Riba), Isabel de Villena (entre Roger de Flor i Pius XII), Joan Vilà Ayats, Gabriel Ferrater, Navarra (entre Roger de Flor i Pius XII), Roger de Llúria (entre Roger de Flor i Pius XII) i Jardins de Conrad Saló. Es tracta d’un barri amb un dèficit d’estacionament residencial elevat. Així, la implantació de l’àrea verda donarà opció prioritària d’aparcar als residents d’aquesta zona.

L’altre àmbit on s’aplica l’àrea verda és al passeig de la Muntanya, entre la plaça de la Font Verda i el carrer de Francesc Ribas, on s’han creat una vuitantena de places, també per facilitar l’aparcament als residents i afavorir la rotació de vehicles. D’aquesta manera es dona també resposta a les peticions del veïnat i establiments de la zona, per regular l’aparcament i donar prioritat a les persones que hi viuen, ja que és una àrea amb molta pressió d’aparcament per la proximitat de l’Hospital i del centre urbà.

Amb aquesta ampliació, a Granollers hi haurà un total de 522 places. L’àrea verda és gratuïta per als veïns d’aquests àmbits i no cal disposar de cap distintiu (el control es fa amb la lectura de les matrícules dels vehicles). A www.granollers.cat/aparca hi ha tota la informació sobre el funcionament de l’àrea verda i també s’hi pot consultar si un vehicle està autoritzat a estacionar en alguna de les tres zones d’àrea verda de la ciutat.

El mateix dia 28 de febrer es posen també en marxa una vuitantena de places noves de zona blava. Una vintena s’han creat al carrer de Roger de Flor, entre els carrers Enric Prat de la Riba i Isabel de Villena. D’aquesta manera s’oferirà una alternativa d’aparcament als vehicles de fora i augmentarà la rotació de vehicles. Una altra vintena de places han passat a ser de zona blava en els punts més propers a l’Hospital de Granollers. També s’han creat set noves places d’àrea blava al carrer Josep Umbert, entre els carrers de Llevant i passeig de la Muntanya. Per últim, hi ha una trentena de places més d’àrea blava al carrer Lluís Companys, entre els carrers Enric Prat de la Riba i Camp de les Moreres. En aquest sector concret es crea una tarifa específica que permetrà estacionar tres hores en lloc de dues al preu d’1,59 euros les tres hores. Aquesta iniciativa pretén afavorir la rotació de vehicles en un àmbit amb diversos equipaments esportius i a tocar de Roca Umbert.